Emisija “Randevu sa muzikom” proslavila 55. rođendan u vreloj atmosferi


Neozbiljni pesimisti - Randevu sa muzikom, Novi SadU četvrtak, 21. juna kultna emisija Radija Novi Sad proslavila je svoj 55. rođendan uz veliki broj prisutnih, uživo snimajući emsiju uz sjajne nastupe bendova Šinobusi, Neron, Neozbiljni Pesimisti, Killo Killo i Vladu Divljana. Iako je dan bio izuzetno vreo, to nije sprečilo sve ljubitelje dobre muzike da dođu ispred Radija Novi Sad i uživaju u zaista odličnom muzičkom programu.

Datum: 21. jun 2012
Mesto: Ignjata Pavlasa, Novi Sad (Radio Novi Sad)

Novosadski blues/rock bend Šinobusi imali su čast da otvore rođendansku proslavu upriličenu u čast emisije Randevu sa muzikom. Nakon završne tonske probe, bukvalno nisu ni silazili već su odmah nakon uvodnog govora zasvirali nešto iza 18h. Ređale su se dobro poznate stvari iz njihovog repertoara, bend poprilično uvežban, pružio nam je oko 45 minuta odlične svirke. Ko je bio prisutan, mogao je čuti i novu pesmu pod imenom „Skačem visoko“ koja pokazuje da će novi materijal koji momci spremaju biti itekako dobar. U avgustu ulaze u studio, a novi album možemo očekivati do kraja godine, preneo je tom prilikom Milan Korać, pevač, gitarista i frontmen grupe.

Randevu sa muzikom, Novi Sad - publika

Nakon Šinobusa nastupila je grupa Neron, negde oko 19.15h. Nismo baš upoznati sa pesmama ovog internacionalnog benda, koliko znamo pevač je iz Slovenije. Ljudi su u to vreme počeli da pristižu u većem broju. Interesantna svirka kojoj je posebnu boju dao član benda koji svira saksofon.

Neozbiljni Pesimisti izašli su na binu tačno u 20h. Vazduh je i dalje bio vreo, ali kad su Somborci zasvirali prve tonove svi prisutni su zaboravili na temperaturu i neumorno počeli da đuskaju. Nizao se hit za hitom, a Pesimisti su premijerno u Novom Sadu izveli i nove dve pesme koje će se naći na njihovom trećem albumu. Kako ih je krenulo sa drugim, dobro ćemo utvrditi gradivo dok ne dočekamo taj treći. “Dobro došli u Švedsku” i “Nema više povratka na staro” su nazivi novih pesama, a koliko je njihova muzika vesela i zarazna dokazuje činjenica da je publika bez obzira što ih prvi put čuje, igrala pa čak i pevušila lako pevljive refrene, kao da ih odavno znaju. S obzirom na reakciju publike, Novosađani su se baš uželeli Pesimista, nadamo se da će uskoro i uraditi nešto po tom pitanju.

Nakon 45. minuta AntiGlobalEtnoPunk-a na red je došao regge-rock-funky ritam Killo Killo bande. Pesimisti su sjajno zagrejali atmosferu za ono što je usledilo. Novosađani su pevali sve pesme zajedno sa Vojom, a njihova muzika je odlično legla na temperaturu vazduha koji smo udisali. Eh da smo imali pesak pod nogama i po neku palmu oko sebe…. Za sve kojima je njihovih 45. minuta bilo malo, 30. juna pravac Borisov atelje na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Neozbiljni pesimisti & Vlada Divljan - Randevu sa muzikom, Novi Sad

Oko 22h Vlada Divljan i NVO pojavili su se na bini. Njihov nastup je očekivano izazvao najviše interesovanja kod publike s obzirom da nismo baš imali prilike često da ih slušamo u Novom Sadu. Kako smo i očekivali, s obzirom na iskustvo koje imaju, njihov nastup je bio više nego uspešan. Sve što možemo da kažemo je “Posetite nas malo česće”.

Bila je ovo veoma vesela proslava 55.-og rođendana. Drage kolege, želimo Vam još mnogo uspešnih godina i hvala na kvalitetu koji već 55. godina pružate Novosađanima. Srećan rođendan!

(Visited 112 times, 1 visits today)