Elemental diže prašinu: Hrabre slike za hrabri tekst u spotu pesme „Po mojoj mjeri“


Elemental - Po mojoj mjeriSvakako jedan od najaktivnijih i najprihvaćenijih bendova na hrvatskoj sceni, Elemental predstavlja još jedan novitet sa svog 6. studijskog albuma „U redu je“. Nedavno objavljeni singl „Po mojoj mjeri“, kojim je otvorena priča najnovijeg albuma, dobio je i svoje video izdanje.

Video spot za ovu brutalno iskrenu pesmu o ženskom pitanju mogli ste pretpremijerno pogledati prošlog petka u Mojo baru na zagrebačkom Trgu burze gde je održana i live promocija albuma „U redu je“.

U tri i po minuta ovog haotičnog i dinamičnog spota, Elemental opet provocira – Remi, kao jedina protagonistkinja spota, zarobljena je u „stvarnosti“ iz koje ne može (ili možda ne želi) pobeći, gde se smenjuju motivi nje kao uzorne ali i ranjene žene.

Želja rediteljskog tima, ali i ekipe Elementala, bila je da prikažu mladu, ambicioznu i sposobnu ženu uhvaćenu u „kutiji“, u životnim okolnostima koje joj ne dopuštaju da raširi krila i pokaže svoj puni potencijal. Ambijent trošnog podruma u prenesenom značenju simbolizuje zatvoreno društvo koje ne nudi previše opcija ili pravednu priliku ženi koja želi da pokaže koliko može i želi.

Kako su ovu „stvarnost“ realizovali režiseri spota Nevijo Smajić i Tomislav Brđanović pogledajte ispod.

(Visited 152 times, 1 visits today)