Elektro-akustični duo Orea objavio prvi singl „Bikini“


Orea - BikiniNovoformirani dvočlani elektro-akustični sastav Orea objavio je prvi singl/spot „Bikini“ sa budućeg debi albuma, u izdanju Lampshade Media.

Muzičku produkciju potpisuje Lil’ Bear, dok je za postprodukciju odgovoran Athens Mastering studio u Atini. Takođe, produkciju spota za istoimeni singl potpisuju Milan Nenin i Borko Basarić.

Spot je dostupan na svim platformama za preuzimanje i striming muzike na internetu (Amazon, iTunes, Deezer, Spotify, YouTube i dr).

Orea je dvočlani elektro-akustični sastav koji čine Borko Basarić i Milan Nenin. Svoju muziku karakterišu kao „world music“, tj. spoj različitih uticaja bluza, džeza, flamenka i klasike.

Milan i Borko su se upoznali na Univerzitetu u Novom Sadu, Departmanu za fiziku 2002. godine kad su počeli da komponuju svoj materijal pod uticajem ploča koje su u to vreme delili: Friday night in San Francisco (Al Di Meola/Džon Meklaflin(John McLaughlin)/Pako De Lusija(Paco de Lucía)), Krushevo (Stefanovski / Tadić), Astor Piazzolla… Posle nekoliko snimaka i televizijskih nastupa, njihove karijere i životi kreću divergentnim putevima. Borko osniva bend Azil 5 dok Milan radi na svom solo projektu (Incident), te sarađuje sa Borisom Kovačem, Darkom Rundekom i bavi se muzičkom produkcijom. Dvanaest godina kasnije Milan i Borko se sreću slučajno konstatujući da žive u istoj ulici, obnavljaju saradnju i nastaje Orea.

Debi album sastava Orea se može očekivati početkom 2016. godine.

(Visited 141 times, 1 visits today)