El Buzz izdao novi spot i dva singla


el_buzz_band 

Pančevački sastav El Buzz izdao je dva singla ( „Nemoj da me čekaš“ i „Jean et Marc“ ). Za numeru „Nemoj da me čekaš“ snimljen je i spot. U nastavku pročitajte nešto o bendu i pogledajte spot .

 

El Buzz dolazi iz Pančeva. Okupili su se leta 2007. sa željom da publici, ali i sebi, ponude drugačiji muzički sadržaj u širokom spektru boja ove vrste muzike. Muzika benda je nesumnjivo rock’n’roll, ali, s obzirom na to da je rock’n’roll širok pojam, to podrazumeva i (gotovo nespojive) uticaje popa, punka, bluesa, pa čak i plesnog zvuka. Ono što odmah zapada „za uho“ je korišćenje engleskog umesto srpskog jezika u njihovim pesmama („Viva Fidel“ je na španskom!). Članovi benda to objašnjavaju željom da svoju muziku približe svima, pa se nadaju da će jednog dana preći granice naše zemlje i regiona, što u doba interneta nije nemoguće.

U pitanju su međusobno potpuno različite pesme, jedna je na srpskom i spontano je postala omaž beogradskom novom talasu s početka 80-ih, a druga je na francuskom i gotovo da nema veze sa rokenrolom. Samim tim što odudaraju od onoga što El Buzz inače radi, objavljene su posebno, kao singl“ , kažu članovi benda.

(Visited 100 times, 1 visits today)