Egzit, dan treći: Fuzija muzike, emocija i atmosfere…


Bombaj StampaTrećeg dana Egzita, Fjužn bina (Huawei Fusion Stage) je promovisala jak i kvalitetan program stavljajući akcenat na domaćim snagama.

Veče je otvorio karakterističan i nadasve poznat vokal Milana Mumina i njegov čuveni Lav Hanters (Love Hunters), koji je po ko zna koji put pokazao da je ipak najbolji novosadski bend a i da spada značajnija imena našeg rokenrola. Koncert je otvoren numerom ,,Rembrandt (Not For Sale)’’a, sledili su hitovi kao što su ,,Street Life’’, ,,Black And Blue’’, ,,I’d Rather Be Your Fool’’. Uz solidnu popunjenost, u publici je preovladavala starija i srednja generacija, među kojima je bilo dosta novosadskih muzičara. Koncert je tradicionalno završen antologijskom pesmom ,,Kamikaze’’. Glumac, muzičar i iznad svega nadrealista, Branko Đurić – Đuro i ponovo okupljena Bombaj Štampa, napravili su sjajan štimung i sjajnu atsferu na gornjem platou Tvrđave.

Mešajući stari i novi repertoar i doskočice između svake pesme, neke su vratili u prošlo vreme, a nekima su pokazali kako je to nekada funkcionisalo. Uz zvuk baziran na rekenrol zvuku Rolingstounsa izveli su mnoge ,,istinite priče’’, mahom iz Sarajeva, a publika nije bila uskraćena ni za pesmu iz ,,filma koji svi vole’’. Naravno, reč je o filmu ,,Kako je propao rokenrol’’ i numeri ,,Trese, Lupa, Udara’’. Usledile su, na oduševljenje svih, ,,Uzalud Me Podsećaš’’, ,,Često Poželim’’. Uviđajući da im je vreme isteklo, Đuro je u svom stilu izašao sa scene, naravno uz ovacije.Naredna velika zvezda na Fjužn sceni bio je Rundek Kargo Trio, na neki način internacionalni trio predvođen čuvenim junakom novog talasa i metaforičnih stihova Darkom Rundekom. Rundek, vrlo dobro poznat ovdašnjoj publici svih generacija izvodio je pesme iz svog solo perioda, koje su jednako popularne i jednako tražene kao i vanvremenske pesme grupe Haustor. Tako je koncert počeo pesmom ,,Bi Mogo Da Mogu’’, da bi odmah nastavljen numerama kao što su ,,U Borbi Sa Silama’’, ,,Sanjala Si Da Si Bila Srećna’’, ,,Znak’’. Utisak za sve pesme je isti, malo instrumenata (gitara, violina..) a puno muzike i puno emocija. Pravi način da se dokaže da za pesmu ne treba puno komplikovanja da bi bila efektivna. Iako je tri instrumenta, svaka pesma zvuči slojevito. Atmosfera je doživela svoj vrhunac prilikom izvođenja paketa pesama koje su počele sa pesmom ,,Aj Karmela’’, a nastavile sa pesmama ,,Ruke’’, ,,Makedo’’ i ,,Apokalipso’’. Mnogi su očekivali da će da čuju i čuvenu ,,Šejn’’, ali je ona izostala, možda iz razloga što umetnici ne žele da žive na račun stare slave, ali bez obzira na to, postojećim, aktuelnim pesmama, Rundek Kargo Trio je učinio veče drugačijim.

Foto gallery Marijana Vranic http://www.marijanavranic.com/?gallery=exit34

(Visited 90 times, 1 visits today)