Editors na Mejnu


EditorsAko ste poštovalac britanske savremene alternative, činjenica da je bend Editors potvrdio nastup 8. jula na glavnoj bini Exit festivala će vas oduvati! Ako to još niste postali, budite sigurni da je to bend koji će presudno delovati da postanete ljubitelj indi roka. Inovativni pristup ovom žanru, koji njegovom oprobanom kvalitetu dodaje energiju novih pravaca, kao i moć kojom zrače Editorsi, menjaju odrednice i nameću nova pravila.

Još od izlaska prvog albuma 2005. godine, Editors važe za jedan od najpopularnijih indi rok bendova u svetu, sa dva platinasta albuma, i preko milion prodatih izdanja. Njihova specifična i neretko mračna mešavina sintisajzera, gitara i dvoznačnih tekstova izdvojila ih je iz mora bendova i donela internacionalni uspeh.

Sada već šest godina duga karijera Editorsa počela je na Staffordshire Univerzitetu, gde su se četiri momka koja i danas čine bend upoznala na studijama tehnologije u muzici. Njihov prvi album, nazvan The Back Room, izlazi 2005. godine za izdavačku kuću Kitchenware. Hitovi poput „Bullets“, „Munich“ i „Blood“ doneli su im pozamašnu bazu obožavalaca, priznanje kritike, preko milion prodatih albuma, nastupe na najvećim festivalima i, naposletku, nominaciju za prestižnu „Mercury“ nagradu.

Njihov drugi album izlazi 2007. godine, pod nazivom „An End Has a Start“ i odmah se penje na prvo mesto liste najprodavanijih izdanja u Velikoj Britaniji. Album postaje slušan, voljen od strane publike, pa samim tim i platinast. Takođe, sledi i još jedna bitna nominacija – za najbolji britanski bend u okviru manifestacije Brit awards. Niz koncerata koji su usledili učvrstio ih je kao jedan od najboljih i najprofesionalnijih bendova koje možete da vidite uživo. Prateći svoj trend izdavanja nove ploče na svake dve godine, 2009. nam dolazi i treći album komercijalno uspešnih indi rokera, „This Light and on This Evening“, koji je, još više se oslanjajući na sintisajzere i nove tehnologije, pre nego na gitaru, takođe debitovao na prvom mestu po prodaji u Velikoj Britaniji. Na četvrtom albumu se već uveliko radi, a bend u međuvremenu pouzdano kvalitetnim živim nastupima usrećuje festivalsku publiku širom sveta.

Sa dva platinasta albuma, preko milion prodatih ploča i izuzetno vernom publikom, Editors su miljenici festivala, u šta će se Srbija uveriti ove godine na Exitovoj glavnoj bini. Njihov spoj emotivnog i mračnjačkog indi roka sa sintisajzerima i upotrebom novih tehnologija, pogađa žicu mnogih muzičkih fanova, koji su tražili alternativu razigranim pop hitovima. Sa pevačom Tomom, koji smenjuje gitaru i klavir kao svoj glavni instrument, na drugi dan Exita doživite eksplozivan nastup, koji ovi muzički znalci garantuju. Budite spremni da vas opčini duboki glas, moćni bubanj i sint, da skačete uz „Papillon“ i padate u trans na „You Don’t Know Love“.

(Visited 64 times, 1 visits today)