Editors na INmusic festivalu!


EditorsJedan od najboljih britanskih indi rok bendova 21. veka Editors vraća se na INmusic festival! Može se reći da Editorse i Zagreb spaja neka posebna veza. Prvi su put publiku INmusic festivala oduševili 2009. godine kada su izdali svoj treći album „In This Light and on This Evening“, a ove godine, kada se očekuje izdavanje novog LP-a, bend će nove singlove ponovno prvi put predstaviti upravo na Jarunu.

Pevač Tom Smit (Tom Smith), vlasnik jednog od najimpresivnijih vokala na muzičkoj sceni, svojom će interpretacijom najvećih hitova poput „Papillon“, „Smokers Outside the Hospital Doors“ ili „Blood“ dirnuti i najzahtjevniju publiku.

Editorsi su svoj muzički put 2002. godine započeli u Birmigemu. Svojim su hitovima pokorili svetske top liste, a dosad su objavili tri izuzetno uspešna albuma „The Back Room“ (2005), „An End Has a Start“ (2007) i već spomenuti „In This Light and on This Evening“ (2009).

Na njihovu su adresu stizale brojne pohvale medija i kritike pa je proboj na svetska tržišta bio relativno lak posao. U prodaji albuma dosegnuli su platinaste tiraže, a nominovani su i za brojne muzičke nagrade poput Mercury Prize ili Brit Awards u kategoriji najboljeg benda.

U početku karijere često su ih upoređivali sa bendovima poput Joy Division, Echo & The Bunnymen ili Interpol, ali momci su razvili i nametnuli svoj stil koji im je osigurao popularnost i vernu publiku. Nastupali su na gotovo svim većim svetskim muzičkim festivalima, a osim na INmusicu, ove godine kao hedlajneri nastupaju na jednom od najvećih evropskih festivala Rock Werchter (Belgija). Čekaju ih koncerti i drugim velikim festivalima kao što su Arenal Sound (Španija), Open’er (Poljska), Sziget festival (Mađarska), Bilbao BBK live (Španija), Hurricane festival (Nemačka) itd.

Inspiracija i želja za stvaranjem rezultirala je intenzivnim radom na novom albumu. Mešavina indi roka i elektronskog zvuka dosad je bila dobitna kombinacija, a pevač Tom Smit nedavno je izjavio kako će nove pesme biti puno direktnije.

Želite li uživo čuti ovaj ali i druge sjajne bendove i zabaviti se uz bogate i raznovrsne dodatne sadržaje, na vreme osigurajte svoju ulaznicu za osmi INmusic festival. Ona se zahvaljujući Ožujskom pivu, generalnom sponzoru festivala, može nabaviti već od 299 kuna. Po redovnoj ceni od 349 kuna ulaznicu možete nabaviti u svim prodavaonicama Tisak media centra ili je naručiti putem Tisak media webshopa. Ukoliko vam se ne ustaje od kompjutera, možete je kupiti online putem sistema Entrio.

Editorse ćete na jarunskoj pozornici gledati uz dosad potvrđene bendove Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, NOFX, Airbourne, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf i Rangleklods. Uživo izvođenje hitova koji su već duboko ukorenjeni u ušima i svim mišićima opravdaće svaku kunu potrošenu na ulaznicu.

(Visited 59 times, 1 visits today)