Eddie Vedder i Dave Grohl dirljivo odali počast Marku Laneganu


Vest o smrti Marka Lanegana nastavila je nesrećni niz neugodnih iznenađenja kad su u pitanju odlasci pevačkih velikana grandž scene 1990-ih. Još od smrti Kurta Cobaina uvek je dolazio šok sa prenaglim i neočekivanim odlaskom pevača iz Sijetla. Nakon njega, jednako tako naglo su otišli Layne Staley, Scott Weiland, Chris Cornell i sad Mark Lanegan.

Njegovog kolegu Eddieja Veddera vest o smrti zatekla je na koncertu upravo u Sijetlu 22. februara. Frontmen sastava Pearl Jam, koji je nastupao u dvorani Benaroy, pauzirao je svoj nastup kako bi odao počast Marku Laneganu.

“Došao sam oko četiri sata i odjednom mi se telo počelo malo tresti”, rekao je publici Vedder i nastavio: “Počeo sam se osećati veoma užasno i mislim da je to bilo zato što sam imao alergijsku reakciju na tugu. Zato što smo izgubili… Postoji tip po imenu Mark Lanegan. Znate, ima puno stvarno sjajnih muzičara, neki ljudi poznaju Sijetl zbog muzičara koji su došli sa velikog severozapada. Neki od tih momaka bili su jedinstveni pevači. Mark je to svakako bio i sa tako snažnim glasom. Teško je pomiriti se, barem u ovom trenutku. Jako će mi nedostajati, a barem ćemo uvek imati njegov glas i njegove reči i njegove knjige za čitanje. Napisao je dve neverovatne knjige u poslednjih nekoliko godina. Samo sam to želeo reći, dati do znanja njegovoj ženi i voljenima da njegove kolege iz starih vremena i prostora razmišljaju o njemu i da ga volimo.”

Dave Grohl, frontmen Foo Fightersa rekao je da je Lanegan, koji se pridružio kao član grupe Queens Of The Stone Age, bio “tako čist i tako stvaran” u svojoj umetnosti.

“Ako je pevao o boli, vi ste verovali u to, a ako je pevao o ljubavi, verovali ste i u to”, rekao je Grohl za The Independent o pokojnom kolegi.

“Ako znate nešto o njegovim pričama ili ste pročitali neku od njegovih knjiga, shvatićete zašto je pevao o svemu o čemu je pevao i zašto je to pevao na način na koji je pevao. Nije bilo nikoga poput njega. U Sijetlu je bio i ostao jako voljen”, dodao je Grohl.

Još nije otkriveno šta je uzrok Laneganove smrti.

(Visited 67 times, 1 visits today)