Džordž Benson uveličaće Summertime Festival


george_bensonDžordž Benson (George Benson), jedan od najvećih džez, fank i soul muzičara svih vremena, najavljen je kao vodeća zvezda ovogodišnjeg Summertime Jazz festivala.

Naime u njegovom umeću imaćete priliku da uživate 7. jula u beogradskom Sava centru.

Njegov nastup, sadržaće selekciju najvećih uspeha iz karijere duge više od pola veka, obeležene sa čak deset „Grammy“ nagrada i 35 solo albuma.

Džordž Benson trenutno radi na novom albumu, sarađujući sa orkestrom od 42 muzičara, koji će u celosti biti posvećen legendarnom pevaču i pijanisti Net King Kolu (Nat King Cole)

Album se već sad može obezbediti putem slobodnih donacija fanova, koji će bez obzira na učešće dobiti lično potpisan album, te obezbediti svoje ime na zahvalnici albuma. Najveći pojedinačni donator dobiće i personalizovanu gitaru koju će Benson lično potpisati u direktnom video razgovoru. Slavni muzičar je ujedno najavio i da deo donacija namerava da usmeri žrtvama uragana Sendi.

Džordž Benson poznat je po hitovima poput „Give Me The Night“, „On Broadway“, „Lady Love Me“, „Turn Your Love Around“, „In Your Eyes“ i brojnim drugim soul, fank i r’n’b numerama.

Pored 35 samostalnih, visokotiražnih i multiplatinastih albuma, Benson se kao saradnik pojavljuje na preko 130 albuma, 50 singlova i poseduje nekoliko koncertnih izdanja od kojih tri na DVD i BluRay video nosačima.

Ulaznice za ovaj veliki džez i soul događaj  biće  u prodaji od ponedeljka 25. marta na blagajnama Sava centraEventima po cenama od 2000, 2500, 3000 i 3500 dinara.

(Visited 49 times, 1 visits today)