Džoni Mar krajem novembra u Zagrebu


U subotu, 24. novembra u zagrebački klub Lauba dolazi jedan od najvećih britanskih muzičara Džoni Mar (Johnny Marr), i to u sklopu četvrtog izdanja Yammata. Izvođač će na koncertu predstaviti novi studijski album naziva Call The Comet, ali i izvesti nekoliko najpoznatijih pesama grupe The Smiths, čiji je bivši član.

Mar je jedan od najpopularnijih muzičara u Velikoj Britaniji u razdoblju od osamdesetih godina do danas. Osim kao gitarista sastava The Smiths te ostalih saradnji na brojnim albumima, delovao je kao član u grupama The Pretenders, The The, Electronic, Modest Mouse i The Cribs, a svirao je i s Talking Headsima i Hansom Zimmerom. Uspešno je sarađivao i sa autorima kao što su Beck, Tom Džouns (Tom Jones), Pearl Jam, Džejn Birkin (Jane Birkin), Lisa Germano i drugi.

Kada je reč o njegovoj samostalnoj karijeri, prvi je solo album objavio 2013. godine pod nazivom The Messenger, a drugi već iduće godine naziva PlaylandOve je godine objavio treće i već spomenuto izdanje koje, u sklopu istoimene turneje, promoviše po celom svijetu.

Ulaznice za koncert u Zagrebu biće moguće osvojiti u programu Yammat FM radija i na društvenim mrežama Cockte, a ograničen će broj karata biti dostupan u prodaji preko sastava Entrio.hr.

(Visited 85 times, 1 visits today)