Džon Lidon piše autobiografiju


John LydonMalo ko bi mogao zamisliti Džona Lidona (John Lydon) kako čita, a kamoli kako piše knjigu.

Džon Lidon (poznatiji kao Johnny Rotten), član benda Sex Pistols i javna ličnost, objaviće svoju autobiografiju pod nazivom Anger is an Energy: My Life Uncensored, 9. oktobra posredstvom izdavača Simon and Schuster.

Siromašno detinjstvo i bolest su doveli do toga da se pridruži bendu Sex Pistols kao glavni vokal. Njegov promukli, hrapavi vokal u pesmama kao što su „Anarchy in the U.K.“ i „God Save the Queen“, učinio ih je jednim od najkontraverznijih bendova koji su se ikada pojavili u Britaniji, toliko da se o Lidonu raspravljalo u britanskom Parlamentu kao o izdajniku.

Nastavio je da formira imidž u javnosti sa kojim se i danas predstavlja, novoobjavljenim solo albumom pod nazivom Psycho’s Path. Lidon se, takođe, oprobao u glumi i kao radio i TV voditelj.

Lidon je ranije objavio autobiografiju o godinama raspada grupe Sex Pistols, Rotten: No Irish, No Blacks, No Dogs (1993). Nakon što je originalna namera kod druge knjige Anger is an Energy: My Life Uncensored bila da pokrije njegov period u solo projektu (PiL), ispostavilo se da obuhvata čitav život.

Lidon je ostao upečatljiva i dinamična figura i kao muzičar, i, zahvaljujući svojim izraženim, kontroverznim, ali uvek iskrenim izjavama, kao kritičar kulture. Knjiga će biti svež i nulti osvrt na život pun incidenata od njegovih početaka kao bolesno dete irskih imigranata koje je odraslo u posleratnom Londonu, do sadašnjeg statusa živahnog, alternativnog, nacionalnog heroja.

(Visited 122 times, 1 visits today)