Džon Lajdon o novoj biografskoj seriji o Sex Pistolsima: “To je najgore sranje koje sam ikad morao podneti”


Nekadašnji frontmen benda Sex Pistols, Džon Lajdon (John Lydon) nije štedeo uvrede povodom buduće biografske serije Pistol reditelja Denija Bojla (Danny Boyle) i tvrdi da je produkcija dobila zeleno svetlo bez njegovog pristanka.

Lajdon je rekao u novom intervjuu da traži pravni savet o izvođenju filmadžija na sud, tvrdeći da nije zatražen ni njegov pristanak ni učestvovanje.

U intervjuu za The Sunday Times, pevač je reagovao na nedavne trejlere kojima se promoviše šestodelna serija Pistol. “Mislim da je to najgore sranje koje sam ikad morao podneti. Mislim, išli su do toga da angažuju glumca koji će glumiti mene, ali na čemu glumac radi? Svakako ne na mom karakteru. Ne mogu nigde drugde da idem osim na sud.”, rekao je Lajdon.

Pistol je za TV kreirao Kreg Pirs (Craig Pearce), a napisali Pirs i Frank Kotrel-Bojs (Cottrell-Boyce) (24 Hour Party People), sa Bojlom na rediteljskim i izvršnim produkcijskim poslovima. Snimanje je započeto prošlog meseca, iako još nije potvrđen službeni datum premijere.

U intervjuu kasnije Lajdon navodi kako on i Bojl “nisu potpuni stranci” u smislu da se upoznao sa njim tokom priprema Olimpijskih igara u Londonu.

Dodao je: „Oprostite, mislite da to možete učiniti, da možete gaziti po meni – to se neće dogoditi. Ne bez velike, ogromne jebene borbe. Ja sam Džoni, znate, i kad se umešate u moj posao, kao rezultat ćete dobiti gorki ukus u ustima. To je sramota.”

Glasnogovornik serije izjavio je za medije da je Bojl kontaktirao menadžment muzičara u vezi planiranja rada na seriji, ali je u konačnici odbijena saradnja.

Pistol se temelji na “Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol”, memoarima gitariste Stiva Džounsa iz 2018. godine.

(Visited 36 times, 1 visits today)