Džo Satriani objavio spot za “A Door Into Summer”


joesatrianiLegendarni Džo Satriani (Joe Satriani) objavio je 19. aprila instrumentalnu numeru “A Door Into Summer”, koja će se naći na njegovom novom predstojećem albumu “Unstoppable Momentum”.

Ovaj gitarski virtuoz održaće koncert 24. maja 2013. godine u Sava centru u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

‘A Door Into Summer’ proslavlja dolazak leta i pustolovina, zabave i odrastanja. To je stvar o mojim uspomenama na srednju školu. Te uspomene traju čitav život i još mi daju dobar osećaj kad leto pristigne“, izjavio je Satrijani. „Snimanje pesme bliske tvom srcu uvek te nauči nečem novom o samom sebi i daje ti da prigrliš nove muzičke mogućnosti.“

“A Door Into Summer” Satrijani je najpre planirao da snimi sa svojom supergrupom Chickenfoot – u kojoj su pevač Semi Hagar (Sammy Hagar, Van Halen) i basista Majkl Entoni (Michael Anthony, Van Halen) i bubnjar Čed Smit (Chad Smith, RHCP) – tokom rada na albumu „Chickenfoot III“ (2011).

„Na kraju nismo stigli da poradimo na njoj, pa sam moj mali nebrušeni dijamant stavio u džep za neki drugi put“, objašnjava Satrijani.

Spot za „A Door Into Summer“ sadrži prizore sa Skywalker Ranch u SAD gde je Satrijani početkom godine snimao album „Unstoppable Momentum“, predviđen da se pojavi 7. maja.

Ulaznice za Satrianijev koncert mogu se kupiti na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim po cenama 1.800, 2.100, 2.500 i 3.000 dinara.

(Visited 45 times, 1 visits today)