Džez fjužn spektakl u Beogradu


the-chick-corea-elektric-bandBeograd i publika iz Srbije imaće priliku da prisustvuju, osete i uživaju u pravom muzičkom spektaklu. Prvog dana jula (01. 07.) veorvatno najbolja džez ekipa, koja danas može da se sastavi i sastane, objedinjena pod imenom The Chick Corea Eletric Band odsviraće koncert u Kombank Areni. Ova ekskluzivna turneja deo je proslave Čikovog 75. rođendana koju čini puna godina kreativne avanture, a koja će kulminirati dvomesečnim nastupima u čuvenom njujorškom Blue Note Jazz Clubu.

The Chick Corea Elektric Band je jedan od nekolicine džez ansambla koji su istinski uneli revoluciju u umetničku formu. Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vetra neba, spajajući džez, rok, latino i fank sa zvučnim izumima koji i dalje zvuče futuristički.

Ovo je kvintet klasičnog sastava – Čik Koria (Chick Corea) na klaviru, Dejv Vekl (Dave Weckl) na bubnjevima, Džon Patituči (John Patitucci) na bas gitari, Erik Mariental (Eric Marienthal) na saksofonu i Frenk Gembale (Frank Gambale) na gitari – koji je proizveo neprikosnoveni niz albuma u dekadi osamdesetih.

Ulaznice po ceni od 3.490 rsd (parter), 2.990 rsd (tribina 1) i 2.490 rsd (tribina 2) se nalaze u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a. Ulaznice su ograničenog kapaciteta.

(Visited 90 times, 1 visits today)