Džejk Bag: novim singlom do novog albuma


Jake BuggNovi album devetnestogodišnjeg kantautora Džejka Baga (Jake Bugg) „What Doesn’t Kill You“ uvodi nas u priču koju nam donosi drugi po redu album pod nazivom Shangri La koji će se u prodaji naći 18. novembra.

Novi album nazvan je po studiju poznatog producenta Rika Rubina (Rick Rubin) u Malibuu gde je i snimljen. Rubin je producirao album, dok su iza instrumenata bili Džejson Leder (Jason Lader) – bas gitara, Met Svini (Matt Sweeney) – gitara, i Pit Tomas (Pete Thomas) – bubanj.

„What Doesn’t Kill You“ je prvi singl sa novog albuma, a svetlost dana ugledao je na BBC Radio 1 23. septembra. U priči o novom albumu Bag je izjavio kako je Shangri La izašao dosta brzo nakon prvenca zbog toga što se muzikom bavi kako bi pobegao od onoga što ga muči. Na samom početku spota za novi singl Bag govori o tome kako više ne želi da govori o stvarima koje se dešavaju na ulici, o ispijanju piva i sličnome, jer su ti prizori sasvim uobičajeni. Umesto toga izabrao je konkretnije teme u pokušaju da iznese jasnije i hrabrije poruke. Kad god ima slobodnog vremena on seda za gitaru i stvara, a inspiraciju crpi iz neobičnih iskustava sa brojnih putovanja.

„What Doesn’t Kill You“ govori o teškoćama na koje nailazimo u životu, na prepreke koje prete da nas slome. Isto tako govori i o snazi koju kao ljudi posedujemo da se odupremo onome što nas vuče ka dnu. Sasvim prikladno instrumental je u vidu vrlo dinamičnog pank-rok aranžmana koji budi prkos i spremnost na borbu.

Ono što očekuje Džejka Baga u skorijoj budućnosti jeste turneja po Velikoj Britaniji koja započinje u oktobru.

(Visited 87 times, 1 visits today)