DžDž – „Buđenje“


DžDž - BuđenjeMomci, koji svoje muzičko umeće razrađuju i vežbaju u starom zdanju BIGZ-a, neki od njih su i angažovani u književnim, pesničko prozaičkim projektima, predstavnici su nove avangarde rok muzike, oni se zovu DžDž. Pored jednog objavljenog albuma (A onda stanem i razmislim.., 2010.) u pripremi je novi album, koji treba da izađe krajem 2014. godine, a sa kojeg je objavljen novi singl pod nazivom „Buđenje“.

Buđenje iz tuge i prepuštanje optimizmu i promeni sveta na bolje, baš kao nekada, a sve to filovano brzim fanki ritmom, doziranom distorzijom i dovoljnim količinama melodije potrebnom za ekspresiju poruke. Moglo bi se sa pravom reći da je čuveni novosadski Obojeni Program dobio svog „mlađeg brata“ i adekvatnog naslednika po zvuku, načinu, i stilu muziciranja.

Muziku i tekst potpisuje Ivan Jakovljević, a aranžman DžDž. Miks i produkciju je uradio Nebojša Petrović (ReSound), sa kojim bend nastavlja saradnju na radu na novom albumu, koji će, nesumnjivo, biti osveženje na srpskoj rok sceni.

(Visited 100 times, 1 visits today)