Dylan Tighe večeras promoviše debi album


Dylan Tighe - RecordDylan Tighe, multitalentovani Irac koji će večeras beogradskoj publici u klubu „Podmornica“ prezentovati pesme sa debi albuma „Record“. Sa njim će zajedno nastupiti njegovi stari prijatelji, beogradski bend Inopartners. Početak svirke najavljen je za 22h.

Dylan Tighe je 34-godišnji glumac, muzičar, režiser i pisac koji dolazi iz Dablina, ali Beograd mu nije nepoznanica. Koliko nam je poznato, album „Record“ koji promoviše je i snimljen u samom gradu. Interesantno je i to da je uspeo preko kampanje Fund It, jako interesantnog projekta koji funkcioniše u Irskoj, da prikupi 8.500 eura koje su mu bile potrebne da snimi 10 pesama koje je sam napisao i za sad jedan spot koji možete pogledati na kraju teksta. Poznata je naša konekcija sa Irskom, kao i sličan duh, tako da koje u mogućnosti, svakako ne bi trebao da propusti večerašnju svirku.

Sa njim će nastupiti bend Inopartners koji je osnovan u Beogradu 2005. godine. Svoj prvi album „Vida Alerta“ izdali su 2007. godine za vlastitu muzičku kuću Lothlorien. Naredne godine su za spomenuti album osvoji prestižnu nagradu GrINDIE u kategoriji pop izdanja (internet ekvivalent Grammy nagradi), koju dodeljuje najposećeniji sajt za nezavisne izdavače RadioIndy. Nakon toga izdaju drugi studijski album „Electro Tapas“. Pesma „Hey Love“ sa tog albuma se našla u polufinalu Britanskog nacionalnog takmičenja – UK Songwriting Contest. Inopartners pevaju na engleskom, španskom, italijanskom i srpskom jeziku. Bend je poznat po odličnim svirkama.

Dylan Tighe * LAMOTRIGINE from PaulTPrendergast Filmmaker on Vimeo.

(Visited 12 times, 1 visits today)