Duran Duran na Glavnoj, Little Dragon na Fusion bini EXIT-a 2012


Duran DuranGlasine su konačno potvrđene, jedan od najvažnijih pop bendova svih vremena i legenda nju vejva, Duran Duran, nastupiće na otvaranju Exit Festivala 2012, na glavnoj bini.

Bend koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri prodao više od 80 miliona ploča i promenio živote milionima fanova širom sveta, Duran Duran, vraća se u Srbiji. Nakon koncerta koji je održan u oktobru 2006. godine na Beogradskom sajmu, imamo priliku da ih čujemo na Exit-u. Tokom bogate karijere osvojili su najznačajnije muzičke nagrade, poput, Gremija i Brit nagrade, preko MTV-ja i Q magazina, sve do dve Ivor Novello nagrade, dok su im singlovi 14 puta bili u top 10 UK listi singlova, a 21 put u Bilbordovih sto najboljih singlova.

Duran Duran će predstaviti svoj poslednji album, 13. po redu, „All You Need Is Now“, produciranom od strane višestruko nagrađivanog Mark Ronson-a. Poslednji spot su snimili za pesmu „Girl Panic! koji možete pogledati ispod.

Svakako ćemo imati prilike da uživamo i u legendarnim hitovima poput „Rio“, „Hungry Like the Wolf“, „Girls on Film“, „Ordinary World“, „Come Undone“, kao i „A View to a Kill“ iz istoimenog filma Džejms Bond serijala.

Little Dragon

Četvoročlani sastav pod imenom Little Dragon nastupiće na Fusion bini. U pitanju je bend iz Švedske koji predvodi odlični vokal pevačice japanskog porekla, Yukimi Nagano. Njihov poslednji album, iz 2011. godine, „Ritual Union“ pobrao je mnogobrojne pohvale publike i kritike. Časopis Rolling Stone opisuje album sledećim rečima, „na tananoj granici između futurustičkog soula sa njihovog debi albuma i sint pop poetike sa drugog albuma ‘Machine Dreams’ iz 2009. godine.“

(Visited 59 times, 1 visits today)