Dugoočekivani beogradski koncert grupe Kerber 13. decembra


KerberVerni poštovaoci hard rok ikonografije, Kerber, jedna od najznačajnijih rok grupa bivše Jugoslavije oržaće posle dugog niza godina samostalni beogradski koncert u Hali sportova 13. decembra!

Ostali detalji (tačno vreme, cena ulaznica,…) još uvek nisu poznati.

Ovim koncertom, Kerber će zaokružiti proslavu jubileja – trideset godina od svog osnivanja. U decembru prošle godine održali su veliki koncert u Nišu, u Novom Sadu su nastupili u aprilu ove godine, a takođe su uveličali i prošlogodišnji Beer Fest u Beogradu.

Kerber je jedina jugoslovenska grupa koja je imala nastup u kolevci britanskog R’n’R-a, dvorani Warehouse u Liverpulu. Obećava svirku iskonskog, nekompromitujućeg i žestokog R’n’R koji će rastresti publiku. Njihovi hitovi poput: „Ratne igre“, „Na raskršću“, „Seobe“, „Još samo ovu noć“, „Nebo je malo za sve“, „Bolje da sam druge ljubio“, „Čovek od meda“ i drugi, zasigurno su poznati mnogima.

Kerber je nastao 1981. godine od članova grupe Top, koja je do tada imala solidnu lokalnu karijeru, ali koja do tada nije bila stabilna, jer su članovi često privremeno svirali za tada popularnije bendove. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Prvi album „Nebo je malo za sve“ je snimila polovinom 1982. godine.

Na velika vrata YU rock scene Kerber je ušao 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici.

Usledile su izuzetno intenzivne koncertne aktivnosti po čitavoj, danas ex-Yu teritoriji, a beleže i nastupe sa velikim svetskim r&r zvezdama kao sto su Uriah Heep, Ten Years After, Nihtwing. Njihovi koncerti su puni energije, dobrog zvuka i svakojakih iznenađenja.

Najintenzivnije su nastupali tokom 1987. godine, kada su održali više od 200 koncerata i očvrsnuli mit o Kerberu da ne postoje žešči i jači. A kako i sam Goran Šepa Gale, frontmen Kerbera kaže: “Nije ovo bend koji je epizoda, niti ima takve pesme, na šta sam najviše ponosan. Mislim da ova grupa može još puno godina da svira. Ne bih ništa od ovoga radio da i dalje ne vidim ‘nešto’ u publici.“

Ono što je Kerber danas, i da i posle toliko dugog vremenskog perioda zvuči kao nekad, potvrdiće vam i ovaj koncert. Savetujemo vam da ga posetite, jer jedan je Kerber! Originalnu postavu benda čine: Goran Šepa – Gale (vokal), Tomislav Nikolić (gitara), Branislav ‘Bane’ Božinović (klavijature) i Zoran Stamenković (bubnjevi).

  • Foto: Irena Spasić

(Visited 112 times, 1 visits today)