„Dueti“ Van Morisona – stare pesme u novom ruhu


Van MorissonNajnovije izdanje legendarnog Van Morisona (Van Morisson), Duets: Re-Working The Catalogue, bazira se na saradnji legendarnog muzičara sa vrsnim kolegama: Bobijem Vomakom (Bobby Womack), Mejvis Stejpls (Mavis Staples), Natali Kol (Natalie Cole) i mnogim drugima.

Ono što je specifično za ovo izdanje jeste izbor pesama, pažnja je usmerena na manje poznate numere iz Van Morisonovog opusa, poput kompozicija „These Are the Days“ (Avalon Sunset, 1989), „Born to Sing“ (No Plan B, 2012) i „Streets of Arklow“ (Veedon Fleece, 1974).

Povodom izlaska ovog albuma Van Morison je rekao: „I ranije sam snimao duete sa kolegama (Džon Li Huker (John Lee Hooker), Tom Džons (Tom Jones), Rej Čarls (Ray Charles), Karl Perkins (Carl Perkins), Bobi Bland (Bobby Bland)). Ovaj projekat nastao je iz želje da radim sa muzičarima kojima se divim, ali takođe, da podsetim javnost na neke manje poznate kompozicije iz mog opusa. O snimanju ovakvog albuma razmišljao sam još od ranih dvehiljaditih, ali je bilo teško okupiti sve muzičare na jednom mestu, kao i uklopiti rasporede i kreativni zamah svakog od njih.”

Rad na projektu je otpočeo 2013. godine, kada je Van Morison svirao na Bluesfest-u londonskom Royal Albert Hall-u zajedno sa Bobi Vomakom, Mejvis Stejpls i Natali Kol. Bukirao je studio i snimio sve pesme tokom 2014. godine, zajedno sa Džoš Stoun (Joss Stone), Majkl Buble (Michael Bublé), Mark Nofler (Mark Knopfler), Kris Farlou (Chris Farlowe) i mnogim drugima.

Album Duets: Re-Working The Catalogue objavljen je u martu ove godine i možete ga u celosti preslušati putem zvaničnog Jutjub kanala.

(Visited 85 times, 1 visits today)