Dubioza kolektiv @ Hala sportova


Dubioza kolektiv @ Hala sportova, BeogradNakon nezaobilazne avanture u beogradskom javnom prevozu, dovukla sam se do Hale sportova jedva. Andrea je uspela da iz Novog Sada stigne pre mene, a krenule smo skoro istovremeno ona iz NS, ja sa Voždovca. Elem, te frustracije brzo su zaboravljene, a nas dve smo trenutno u autobusu koji nas vozi kućama našim i smišljamo kako da vam prenesemo utiske od sinoć. Inače, u Zemunu večito sivilo na nebu, kad god prođem. U Beogradu je sijalo sunce.

Mesto: Hala sportova, Beograd
Datum: 23. decembar 2011.

Oko 20.45 na binu je izašla beogradska grupa S.A.R.S. Izgleda da je veliki broj ljudi u bendu vrsta recepta za dobru reakciju publike. Otpevali su svoje najpoznatije pesme: To rade, Ratujemo ti i ja, Rakija …i svoj nastup završili pesmom koja ih je proslavila – Buđav lebac.

Dubioza kolektiv (gosti: S.A.R.S.) @ Hala sportova, Beograd

Publika je bila nestrpljiva da čuje one zbog kojih je prevashodno i došla, ali zvezde večeri pojavile su se na bini tek oko 21.45 i napravile dvočasovni haos. Prepoznatljiv uvod koji su koristili na svakom nastupu, nasnimljen glas koji najavljuje publici pobednike Eurosonga – Dubiozu Kolektiv! U svojim crno-žutim uniformama, jedan po jedan, izašli su na binu, dohvatili se instrumenata i mikrofona i show je mogao da počne.

Koncert su počeli pesmama Wake up i Um klade valja. Raja se primila na prvi takt. Usledile su i ostale nove i stare pesme. Walter je izazvao ovacije, a sa plafona su poleteli žuti baloni Jelen piva. Specijalni gost na koncertu bio je trubač Marko Marković koji je odsvirao nekoliko pesama, a takođe se pridružio bendu i tokom bisa.

Nakon nekog vremena mi smo ostavile omladinu da skače u prvim redovima i povukle se na tribine da ošacujemo situaciju. Možemo reći da smo bile na VISINI zadatka.

Eh, sad, koliko je bilo ljudi? Mnogoooo. I sva ta publika je takođe bila na visini zadatka. Sve što su Almir i Adis tražili od njih to su i dobili.

Dubioza kolektiv @ Hala sportova, Beograd

Tokom bisa otpevali su tri pesme plus bonus navijački hit „A da me vidi, babo“ kojom su presekli izvođenje pesme Balkan funk, a publika rado otpevala. Inače, publika je ovaj hit pevala i pre nego što su momci izašli na scenu i započeli koncert, da ih prizove. Nakon prozivke celog benda i tradicionalnog fotografisanja, poklonili su se i proglasili fajront puštajući valcer „Na lepom plavom Dunavu“.

I tako, nadam se da smo uspeli da vam malo dočaramo atmosferu. Videćete već i video zapise, neki su već postavljeni na youtube-u. A mi kako se približavamo Novom Sadu ulazimo u neku maglu, sunca nigde ni u tragovima, uskoro će i mrak pasti. Dobro je samo što neće pasti nama na oči. Muzika u busu je kazna za uši, a sa sluškama u ušima ne bismo mogle zajedno da napišemo ovu reportažicu zato nemojte da zamerite ako smo nešto propustile jer ove frekvekcije ometaju naše misli poprilično.

Do sledećeg čitanja veliki pozdrav od Andree i mene i kao što naš prijatelj Igor Olujić voli da kaže: „Hvala, draga publiko!“.

Dubioza kolektiv @ Hala sportova, Beograd

  • Koautor: Andrea Magazin
(Visited 68 times, 1 visits today)