Drugi SMAK sveta na Ušću!


Smak - Ušće 2015Nakon dugo očekivanog „Smaka sveta“, 29. decembra 2012. godine, koji se održao u Kombank Areni, stiže nam još jedno podrhtavanje i vetar pred buru. Dve i po godine je bilo dovoljno, možda i previše da se svi ljubitelji muzike pre svega, zažele ponovnog spektakla, a i svi ljubitelji muzike koji nisu imali priliku, a ni mesta da uđu tada u Arenu, sada imaju priliku da u ogromnom broju prisustvuju spektaklu. Ovoga puta na otvorenom, što ipak čini i definicuju dobrog koncerta, na Ušću i to 20. juna 2015. godine.

U programu od preko dva sata, biće napravljen presek svih osam studijskih albuma, počevši od prvog Smak (1975) preko Crne dame (1977), Rok cirkusa (1980) do Bioskopa Foks (1995) i Egregora (1999), a postoji mogućnost da se čuju i pesme koje Smak planira da objavi na najnovijem albumu. Samim tim, kao još jedan elemenat kvalitetnog koncerta, nastupiće originalna postava koju čine Radomir Mihajlović – Točak (gitara), Boris Aranđelović (vokal), Zoran Milanović (bas gitara) i Slobodan Stojanović – Kepa (bubanj). Takođe će se na bini naći postava grupe iz devedesetih godina, a koju su obeležili Dejan Najdanović – Najda (vokal), Dejan Stojanović – Kepa jr. (bubanj).

Svojevrsni omaž preminulom klavijaturisti Lazi Ristovskom obeležiće Dejan Zdravevski, koji će na koncertu svirati klavijature i orgulje.

Svi koji se nađu te tople junske večeri na Ušću, mogu očekivati i goste, koji su i obeležili karijeru grupe, kao što su Petar Miladinović – Pera Džo, naš proslavljeni usni harmonikaš i Adolf Dado Topić koji je učestvovao na projektu Zašto ne volim sneg (1981). Svi koji još nisu obezbedili ulaznice, mogu to uraditi na svim prodajnim mestima Eventim-a po ceni od 1500 i 2000 dinara za parter odnosno fan pit i 3000 dinara za tribine.

(Visited 105 times, 1 visits today)