Drugi „Fest“ u Zemunu: Kraljevski apartman, Bulevar vodenih mozaika, Sabirni Centar i Anita Iličić (nagradna igra)


RockSvirke.com fiestaNa drugom koncertu u organizaciji portala Rocksvirke.com, 28. decembra u zemunskom klubu „Fest“ (Gradski park 2 – Sportski centar Pinki) nastupiće beogradski bendovi Kraljevski apartman, Sabirni centar, Bulevar vodenih mozaika i kantautorka Anita Iličić iz Kikinde.

Kraljevski apartman

Beogradski hevi metal bend nastao je 1983. godine kada su i snimili prvi LP pod nazivom „Seti se Moje Pesme“. Par meseci kasnije, grupa se razišla. Ponovo su se okupili nakon 13 godina sa željom da sviraju za svoju dušu, bez snimanja albuma, spotova i kaseta. Polako počinju sa svirkama po celoj Srbiji i dobijaju sjajne kritike od domaće i strane publike. U toku karijere snimili su pet albuma, od kojih je jedan, „Izgubljen u vremenu“, proglašen albumom godine od strane čitaoca i urednika magazina „Rock Express“. Tokom ove godine imali su dosta svirki, kako u Srbiji tako i u regionu. Na Festu će svirati stare stvari, ali i pesme sa najnovijeg albuma „Igre bez pravila“. S novim albumom, Apartman je predstavio i novu postavu, koju sada uz udarnu trojku Zorana Zdravkovića, Zorana Bakija Radovanovića i Zorana Lotketa Lalovića čine Nebojša Maksimović i Vladimir Rajčić.

Bulevar vodenih mozaika

Beograđani sviraju četiri godine. U početku su svirali po lokalnim klubovima, a prvi ozbiljniji nastup imali su u Novom Pazaru na Muzičkom Festivalu „Stari grad“. Prema njihovim rečima, “Bulevar vodenih mozaika” na sceni je osoba koja daje deo sebe, koja poklanja sebe drugima i njihove pesme su proizvod svega toga. Koča – (vokal, gitara), Bogda – (bas gitara), Dule – (gitara), Borko – (bubnjevi) i Anita – (prateći vokal) svoju muziku opisuju kao mešavinu roka, džeza i zvuka novog talasa. Svoj debi album snimili su ove godine pod etiketom RockSvirke.

Sabirni centar

Iz neobaveznog jam session-a, pre četiri godine rodila se ideja o nastanku benda, a 2010. počeli su da sviraju autorske pesme. Nenad Jovanović (gitara, vokal), Mihailo Arnaut (bubnjevi), Lazar Kačarević (gitara) i Milan Knežević (bas gitara, vokal) sviraju čist rok koji je, prema njihovim rečima, zaboravljen na ovim prostorima. I pored toga, što su članovi benda veliki poštovaoci rada Dušana Kovačevića, naziv benda nema baš mnogo toga zajedničkog sa popularnim filmom. Sabirni Centar opisuje nešto što se mora dogoditi, ono što je neizbežno. Svojom muzikom i tekstovima, bend želi da dokaže da se mnogo dobrih stvari nalazi ispod kože, i da je taj put dostojan i postojan. Njihov prvi album će uskoro biti objavljen, a demo snimci se mogu poslušati na jutjubu.

Anita Iličić

Anita Iličić, kantautorka. Živi u Kikindi i muzikom se bavi dugo vremena. Piše i komponuje, peva i svira na gitari. Do sada je nastalo trideset pesama i u predstojećoj godini u planu je snimanje albuma. Do sada je uglavnom nastupala sama, a u poslednje vreme u priču je uključena još jedna gitara, povremeno i violina, a započela je i saradnja s autorskim bendom „Bulevar vodenih mozaika“. Sarađivala je i sa drugim muzičarima i bendovima. Nastupala je u kafićima, klubovima, kulturnim centrima, radio-stanicama. Pre dve godine stigla i do Španije gde je nastupala u toku letnje sezone.

Satnica:

  • 22h Anita Iličić i Aleksandar Kovačević (kantautori)
  • 22.45h Sabirni centar
  • 23.45h Bulevar vodenih mozaika
  • 00.45h Kraljevski Apartman

RockSvirke uz saradnju sa bendovima će vam pomoći da se nađete u centru dešavanja. Prva četiri čitaoca koji tačno odgovore na nagradno pitanje dobiće po jednu kartu za najavljenu svirku.

Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do petka 28. decembra u 18 časova (direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu).

Prosto je kao i pitanje koje sledi za sve učesnike nagradne igre: Kako se zove debi album benda Bulevar vodenih mozaika koji su izdali za našu izdavačku kuću?

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com.

S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Ulaz se naplaćuje 400 dinara, a sve informacije u vezi sa rezervacijom stolova i separea, od 15 pa do 23 časa mogu se dobiti na broj 063 700 81 50.

(Visited 191 times, 1 visits today)