dreDDup – dreDDup


dreDDup - dreDDupdreDDup je novosadski industrial bend koji postoji već 15 godina. Ovaj album, koji je izdat u oktobru 2011. godine za SKC NS, nosi isti naziv kao i bend.

dreDDup su miKKa (vokal & elektornika), Frantz (bubnjevi), XXXandra (bas gitara) i Zoe (gitara). Osim njih na ovom albumu gostovali su: Rozzxx (f.O.F. – vokal), Bajs (Kleimor – vokal), Laura Greenwood (Talbot’s Curse – vokal), Bojan (KoH – gitara) i Malter (Youth A.D.-bass).

Tekstove je pisao miKKa, osim Heartbeat Away koju je napisao Bajs. Muziku je kompletno odradio sam bend.

Na albumu se nalazi 16 numera. Fuzija elektornike, gitara i bubnjeva više nije samo eksperimentisanje. Ovaj album ima jedan mračan zvuk koji se provlači kroz sve pesme zajedno sa autentičnim vokalom i tekstovima poput „Machine“. Težak i provokativan. Neke pesme potpuno iscrpljuju, isisavaju emocije, izazivaju želju za samodestruktivnim ponašanjem.

dreDDup

„People are Dead“ je intro koji tokom jednog minuta nagoveštava šta vas očekuje u narednim numerama.

Izdvojila bih samo tri pesme jer su one ostavile najjači utisak na mene.

„Set me on fire“ je jedna jaka, agresivna pesma koja pomalo odudara od ostalih. Mada je jedina koja me na ovom albumu podseća na Rammstein. Očekivala sam više takvih pesama.

„Animal Takes Over“ – tekstualno jedna od onih koje provociraju preispitivanje sopstvene ličnosti.

„When Dead Come Home“ opušteno prolazi kao obredna. Svojim zvukom izazvala je vizuelizaciju u mojoj glavi iste sekunde. U ovoj pesmi drums rules.

dreDDup

Realno, iako album poseduje kvalitet u okviru svog žanra, ako niste obožavalac ovakvog zvuka, ne upuštajte se u ovu avanturu. Album je zaista jako težak za slušanje i morate biti spremni za psihičko „zlostavljanje“ ako želite da ga doživite potpuno.

Za gore pomenuto „zlostavljanje“ dajem im ocenu 9, a za ovako visoku ocenu mogu da zahvale mojoj osmogodišnjoj ćerki koja je oduševljeno preslušala album sa mnom, a deca su iskrena – ili im se sviđa, ili im se ne sviđa uopšte.

P.S. Sva sreća pa nemam suicidalnih misli inače bih sad otišla da skočim s najbližeg mosta jer sam morala da preslušam album tri puta u jednom danu. Neka mi dreDDup ne zameri, ali neko vreme disk će stajati u fioci Wink.

(Visited 55 times, 1 visits today)