Dream Theater 2014. stiže u Zagreb i Ljubljanu!


Dream TheaterProgresivni metal velikani Dream Theater objavili su datume prvog dela evropske turneje na kome će promovisati novi istoimeni album koji će se pojaviti 24. septembra ove godine. Nama svakako najzanimljiviji je njihov dolazak u regiju, tačinije koncerti u Zagrebu i Ljubljani.

Evropski deo turneje startuje 15. januara koncertom u Portugalu, obuhvatiće trideset gradova u šestnaest zemalja a nakon toga turneja se seli u Severnu Ameriku. Nama najzanimljiviji datumi evropske turneje su svakako 3. februar kada su u dvorani “Dražen Petrović” u Zagrebu i dan kasnije u dvorani “Tivoli” u Ljubljani.

Album pod nazivom “Dream Theater” je prvi istoimeni album u karijeri benda i pojaviće se u prodaji 24. septembra ove godine. Snimljen je studiju Cove City Sound u Njujorku, dok su na produkciji zajedno učestvovali gitarista Džon Petruči (Jonh Petrucci) i producent Ričard Čajki (Richard Chyscki) koji je poznat po radu sa bendovima poput Aerosmith, Rush,…

Progresivni metal bend Dream Theater osnovali su Džon Petruči, Džon Majung (John Myung) i Majk Portonoj (Mike Portnoy) davne 1985. godine pod imenom Majesty. Nekoliko puta je promenjen pokoji član benda, a do 2010. godine trojica suosnivača su se celo vreme držali zajedno. U septmebru 2010. godine Majk Portonoj je izašao iz benda. Bend je već u oktobru održao audiciju i odabrali su Majka Manjinija (Mike Mangini).

Pretprodaja ulaznica za najveće fanove omogućena je isključivo preko njihove službene stranice (od 25. juna), dok će redovne ulaznice po ceni od 250 kuna biti u prodaju od 28. juna na svim prodajnim mjestima Eventima.

(Visited 60 times, 1 visits today)