Dozvoljeni četvrtak – Ti, Dojo i Wolfram u Vintage Industrial Baru


Dozvoljeni četvrtak 7 - Ti, Dojo, WolframU svom novom izdanju Dozvoljeni četvrtak 24. septembra u Vintage Industrial Bar dovodi grupe Ti, Dojo i Wolfram. To je drugi septembarski koncert u organizaciji jedne od najvećih regionalnih muzičkih top lista Muzika je Zvonko radost uz pomoć prijatelja iz Bonbon-a, a ujedno je i odlična prilika za pogledati nova kvalitetna imena Dojo i Wolfram iz Novog Sada za što u Zagrebu do sada niste imali prilike.

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. godine osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište. Glazba grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas dionica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu letnjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez previše obaveza.

Dojo – I Novi Sad ima Dunju, eli ne Ercegović, već Dačić. Dunja Dačić prvi put se predstavila publici u oktobru 2013. godine. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, u kombinaciji sa glasom koji obuzima i kreira magičnu zvučnu sliku. Za kratko vreme uspela je šarmirati publiku senzualnim i specifičnim lo-fi stilom. Kako je predstavljaju novinari iz Srbije, ona je i PJ Harvey, i Tom Jork (Thom York) i Bat For Lashes, i Peti Smit (Patti Smith) i Filip Glas (Philip Glass) i Massive Attack. Snimila je aktuelni EP Endings koji u celosti možete preslušati na Bandcampu.

Wolfram je acid metal bend iz Novog Sada, osnovan u aprilu 2011. godine. Oformili su ga Dušan Prentović (bubnjevi/perkusije), Marko Dorić (gitara/vokal/klavijaure/programer) i Aleksandar Apić (bas gitara/vokal/gitara), a vremenom se postavi pridružuju Branislav Božanić (gitara) i zatim Jana Zurovac (vokal). Nakon jednog albuma po članu, višegodišnjeg iskustva sviranja koje polako doseže jednu deceniju i mnoštva svirki na velikim i malim pozornicama, stil benda vremenom se razvio u beskompromisnu fuziju melodije, rifa i elektronike. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rok, psihodelija, „stoner“, „sludge“, „industrial“, alternativa, elektronika, samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca – acid metal. Bend je upravo izdao i trenutno promovira debi album Music Of The Heathen koji je oktarakteriziran kao „dašak svežeg vazduha na alternativnoj sceni Balkana koji zaslužuje da ode dalje u svet.“

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha će puštati aktuelnu muziku iz regije i sa top liste Muzika je Zvonko Radost.

Cena ulaznica u pretprodaji iznosi 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

(Visited 70 times, 1 visits today)