Door Window Nine nastupa pre Gordona Rafaela


Večeras će u beogradskom klubu Dorćol Platz koncert održati Gordon Rafaelsa pratećim bendom The Half Full Flashes, a kao predgrupa nastupiće bend Door Window Nine.

Door Window Nine je autorski indi heavy rok bend na koji opisuje danasnji mladalački život i vreme u kojem živimo na neki svoj suptilni način, i kroz upadljivu muziku i tonove. U pitanju je trio koga čine basista Luka Vukićević, glavni vokal i gitarista Stefan Živković i bubnjarka Katarina Stevanović.

Gordon Rafael (Raphael) je američki muzičar koji je najpoznatiji po svom producentskom umeću i prepoznavanju istinskih talenata, te njihovom katapultiranju među globalne zvezde. Najzaslužniji je za prve demo snimke, kao i za epohalni debi album benda The Strokes – “Is This It?” Započeo je saradnju sa Redžinom Spektor (Regina Spektor) kada mu je neko preporučio da proveri „nepoznatu rusku devojku“.

Upravo u Beogradu započinje evropsku turneju na kojoj promoviše aktuelno studijsko izdanje „Sleep on the Radio“. Album sadrži dvanaest izuzetnih numera koje reflektuju sve ono što je slušao tokom života, ali su naročito inspirisane glam-rock erom Dejvida Bouvija (David Bowie), neponovljivim zvukom gitare Mika Ronsona (Mick Ronson), glam-pop savršenstvom Sparksa iz “Kimono My House” perioda i ljubavi prema prog-rocku i čudnim zvucima Frenka Zape (Frank Zappa).
Kompletna satnica izgleda ovako:

20:00 Ulaz

21:00 Door Window Nine

21:45 Gordon Raphael & The Half Full Flashes

Ulaznice za ovo veče se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, Zbornica, FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12 – 20h), kao i u klubu Dorćol Platz.

 

(Visited 121 times, 1 visits today)