Don Antonio (ITA) premijerno u Srbiji!


Antonio Gramentijeri (Antonio Gramentieri ; Sacri Cuori), jedan je od najcenjenijih muzičkih producenata i gitarista nove italijanske scene sa svojim novim projektom Don Antonio nastupiće 16. marta 2018. godine u klubu Dorćol Platz (Dobračina 59b) u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas. Pored koncerta u Beogradu i regiji, Don Antonio će nastupiti 8. marta u Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu, 11. marta u Gimnaziji «Svetozar Marković» u Jagodini, kao i 15. marta u Startit Community Bar-u u Novom Sadu.Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 600 dinara (ograničen kontigent ulaznica dok se ne prodaju ili do 5. marta) na prodajnim mestima Eventim Serbia, Gigstix-a, DD Tickets-a, FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12 – 20h) i u klubu Dorćol Platz. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 700 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 800 dinara.

„Duboko, zabavno, intezivno putovanje od Mediterana do Pacifika, od Jadranskog mora do Rio de la Plate“Gideon Coe on BBC Radio 6 Music


„Remek delo“BlowUp Magazine

„Predivno, filmski, italijansko i internacionalno“BoomerangAntonio Gramentijeri (Antonio Gramentieri), jedan je od najcenjenijih muzičkih producenata i gitarista nove italijanske scene koji uspešno kombinuje sever i jug, bluz i džez atmosferu, Afriku i Mediteran, starinsku filmsku muziku i folk, te na taj način određuje zvuk moderne Italije kao toplu, neuhvatljivu, tajanstvenu i intrigantnu pojavu.

Najpoznatiji je po radu u bendu Sacri Cuori, međutim u dosadašnjoj karijeri sarađivao je, kako u studiju, tako i na samoj sceni, sa respektabilnim imenima kao što su Ričard Bakner (Richard Buckner), Den Stjuart (Dan Stuart), Hugo Race Fatalists, Teri Li Hejl (Terry Lee Hale), Alehandro Eskovido (Alejandro Escovedo), JD Foster, David Hidalgo, Džim Keltner (Jim Keltner), Mark Ribo (Marc Ribot) i mnogim drugim. U aprilu prošle godine, njegovo samostalno debitantsko ostvarenje ugledalo je svetlo dana.

„Don Antonio“ je nova avantura za Gramentijerija, nova ploča, novi bend, novi koncept. Album snimljen na Siciliji, konačno finalizovan u Romanji, veselo maše i ide u susret moru, ostavljajući kontinent iza svojih ramena i upućujući poslednji pogled Italiji i Evropi. Poziva na ples koji ukršta raznovrsne tipove folklora. Boji mediteranski identitet na način da je istovremeno sladak i gorak, romantičan i nemilosrdan, blizak i dalek. Zvuk savremene Italije uokviren je u grub ram. Neprekidna evolucija geografije koja gubi svoju tradicionalnu ravotežu ujedno stvarajući nove, parodoksalne i pomešane. 
Na ploči se nalaze romantične melodije koje odišu aromom juga, suze koje izaziva bluz, jadranski duhovi, filmski pejzaži, kreveti od cveća, lučki brodovi, misteriozni likovi i elegantne žene. 
Ljubav i bol putovanja, pronalaženja i odlaska.

Nakon trijumfalne evropske turneje sa Alehandrom Eskovidom (Alejandro Escovedo) i komponovanje muzike za filmove pozorište, televiziju, reklame, balet, Antonio se vraća na scenu zakazujući niz novih koncerata po Evropi.

https://www.facebook.com/DonAntonioOfficial/
https://www.deezer.com/en/artist/7588042
https://open.spotify.com/artist/7zx46gR1klKeqGPlCBaUl5?https://www.youtube.com/user/Audioglobedistro/search?query=don+antonio

AKREDITIOVANJE
Press i foto akreditacije će biti odobravane za koncert u sredu, 14. marta.
Svoje upite, zajedno sa objavljenim linkovima (media plan), šaljite na mejl office@rocksvirke.com najkanije do utorka, 13. marta.

(Visited 50 times, 1 visits today)