Don Antonio – „Amorcantando“ (singl)


Pred nama je jedan čudan ali originalan koncept koji gaji Antonio Gramentieri, muzičar koji nastupa u saradnji sa raznim muzičarima pod imenom Don Antonio. Njegov album koji nosi naziv Don Antonio predstavlja pesma „Amorcantando“.
Njegova muzika je opisana kao prikaz kosmičke američke muzike kroz mešavinu i spoj istoka, juga i severa, a sve smešteno u Italiju sa početka dvadesetog veka. I zaista je teško opisati i vezati se za jedan jedinstveni žanr, ali ono što na prvo slušanje može da se zaključi to je džez, sving i kabaretska muzika prožeta italijanskim romantizmom i mirisima mediterana i Sicilije. Još jedan interesantan detalj i utisak vezan za pesmu je utisak nedovršenosti i perifernosti. Čini se kao da je čitava pesma samo uvod u pesmu i usviravanje benda do početka svirke i taman kada pomislimo da će vokal doći u prvi plan, pesma prestaje kao naglo prekinut san. Možda je baš to taj koncept susreta i putovanja „kosmičke američke muzike“ kroz svet sa velikim uticajem Italije i verovatno treba da ostane tako kao kroz san.
Adut koji je ovde jači od muzike je spot, koji podseća na scene iz mafijaških filmova u kome je vođeno računa o detaljima, tako da u potpunosti vizuelizuje čitavu priču.
Publika u Srbiji će imati priliku da ovaj muzički koncept i ovog umetnika čuje i vidi 15. marta u Novom Sadu (Startit Community Bar) i 16. marta u Beogradu (Dorćol Platz).

(Visited 32 times, 1 visits today)