Dobro znani Brkovi u Božidarcu


brkovi_02Nakon tri studijska albuma i mnoštva nastupa po regionu, u petak 7. decembra u Božidarcu u okviru serijala koncerata Vračar Rocks! nastupiće čuveni pank-folkeri Brkovi, a priliku da zagreju publiku pre njihovog nastupa imaće bendovi Mrka Kapa i Magnum Opus iz Beograda.

Zagrebački Brkovi gaje energičan i upečatljiv muzički stil koji sami nazivaju „punk-folk-wellness“. Poslednji album pod nazivom „Balkanski esperanto“ objavili su ove godine.

Bend postoji od 2004. godine, kada su petorica mladića (Shamso 69, Prasac zvani Sepra, a ponekad i Mezo, Žorž, Šarulja, Tomac i Zoid) pankerske opredeljenosti odlučili, kako oni navode: „svirati narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno sa ciljem, : konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud. Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima”.

Ulaznice po ceni od 500 dinara su u predprodaji u prodavnici FELIX u tržnom  centru Sremska.Početak nastupa je najavljen za 20 časova, dok će cena karte na ulazu iznositi 600 dinara.

Za subotu 08.12. u 22 časa Brkovi imaju zakazan nastup u u novosadskom klubu „The Quarter“.

Mnogi novosađani ih znaju po ranijoj saradnji sa novosadskim izvođačima iz grupa Pero Defformero i Piknik. Pesma koju je pevač Brkova Shamso 69 posvetio Novom Sadu, pravi je hit na internetu. Poslušajte i nju.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara mogu se kupiti u „Mungosu“ ili u samom klubu. Kao gosti Brkova te večeri nastupiće mladi pank-rok bend U Zmajevom Gnezdu  iz Obrenovca.

(Visited 147 times, 1 visits today)