Do sada neviđen spektakularni koncert u Valjevu


Neverne Bebe - Valjevo 2010U nestvarno bajkovitom ambijentu Kule Nenadovića i pred nekoliko hiljada posetilaca Neverne bebe su održale obećanje i Valjevu poklonile jedan od najboljih koncerata ikada odsviranih u rodnom gradu polovine našeg benda. Utisaka i emocija je previše iz mnogo razloga i o ovom koncertu ce se sasvim sigurno dugo pricati – iza nas je jedna od onih noci koje se ne zaboravljaju.

Zasluzili su svi: i publika, i Valjevo a i Neverne bebe da se nakon tonske probe nebo kao po nečijoj komandi potpuno razvedri. Ogromna bina, moćno ozvučenje i rasveta, predivan prostor koji će ubuduće biti značajno mesto za kulturna dešavanja u Valjevu, pojačan osećaj odgovornosti celog benda i pozitivna trema jasno su govorili da reke ljudi koje su dolazile mogu da očekuju samo najbolje…

Posle odlično primljenih predgrupa (EON i TEATAR BIZAR), dogodio se šokantan početak koji je retko ko očekivao – snop svetla je pao na jedan od prozora kule na kome se pojavila Jelena recitujući uvod „Pravde“.. Nakon prvog muka i kompletnog pozitivnog šoka svih prisutnih aplauz se prolomio poput groma i zatresao činilo se, čitavo Valjevo. Nastavila je Jana, takođe sa kule i bile su to scene koje svi koji su sinoć došli na ovaj, kako kažu, jedan od najboljih događaja na otvorenom koje je Valjevo ikada videlo, neće brzo zaboraviti. Bilo je prosto – kao u nekom srednjovekovnom istorijskom spektaklu : potpuno moćno, energično, emotivno.

Neverne Bebe - Valjevo 2010

Neverne Bebe - Valjevo 2010

Neverne Bebe - Valjevo 2010

Bend je pripremio sjajnu set listu – dobitnu kombinaciju hitova ali i pesama koje fanovi vole iz različitih razdoblja karijere ali koje se retko izvode na koncertima. Pevalo se horski, atmosfera je od prvih pesama bila na izvanrednom nivou a kontakt između benda i publike interaktivan, ponuđena energija prihvaćena i vraćena… Koncert je imao nekoliko izuzetno emotivnih trenutaka u kojima je Milan iskoristio priliku da se zahvali fanovima na godinama poverenja i podrške, ali i mnogima uz koje se živi život koji delimo zajedno kroz note koje su nas spojile. Posebna zahvalnost upućena je Valjevu – gradu koji će na neki način uvek biti posebna oaza Nevernih beba, gradonačelniku Zoranu Jakovljeviću i organizatorima koncerta iz Kulturnog Centra Valjevo.
Evo dela atmosfere…

Neverne Bebe - Valjevo 2010

Neverne Bebe - Valjevo 2010

Valjevci su sinoć imali još jednu privilegiju – premijerno su u živom izvođenju čuli prvi singl sa šestog studijskog albuma Nevernih beba koji je u pripremi, pesmu „Uzmi boje“. Nakon tri bisa i više od dva i po sata koncerta bend je praćen ogromnim brojem fanova koji su želeli autograme i fotografije otišao – na početak : ponovo u Kulu Nenadović, objekat kojim grad može da se ponosi i koji će nadamo se valjevci sad sve češće posećivati.

Posle trogodišnje koncertne pauze u Valjevu, možemo da kažemo punog srca da i predivna publika i bend mogu da budu prezadovoljni sinocnjim spektaklom. Do nekog sledeceg viđanja ostaju uspomene i naravno, fotografije, koje uz ostale komentare koncerta možete videti na našem forumu u temi: 08.07.2010. – Valjevo – Kula Nenadović

  • Foto: Adam Radosavljević i Krunić Photo
(Visited 113 times, 1 visits today)