Đavolji gitarista Steve Vai u Ljubljani i Zagrebu


Steve VaiGitarski virtuoz, vizionar, bog, đavo, čovek koji može da odsvira vaše ime – Steve Vai održaće koncerte u Zagrebu 9. i u Ljubljani 13. novembra na kojima će promovisati dolazeći album „The Story of Light.“

Novi album je dostupan u pretprodaji na Vai.com, ali će zvanično izaći 14. avgusta, dan pre početka promotivne turneje.

Vai je počeo da petlja sa instrumentima kada je imao devet godina. Krao je sestrinu gitaru svaki put kad bi ona izašla iz kuće i „udarao po žicama“, kako je rekao u jednom intervjuu pre mnogo godina. Legenda kaže da je jednog dana, u lokalnoj prodavnici muzičkih instrumenata, čuo kako svira „momak sa crnim cvikerima.“ Tog trenutka, sa trinaest godina, shvatio je da je upoznao svog učitelja. Bio je to Joe Satriani, čovek koji je Vai-evu muziku postavio na pravi temelj.

Tokom godina, Vai je snimao albume i nastupao sa bendovima i muzičarima kao što su: Frank Zappa, Public Image Ltd, Alcatrazz, David Lee Roth, Whitesnake – a to je tek početak spiska. Od 1996. godine, Vai je najčešći gitarista na turama G3-a, gitarskim performansima koje organizuje Joe Satriani, a na kojima su, osim ove dvojice učestvovali i naprimer, John Petrucci, Yngwie Malmsteen, Eric Johnson i mnogo drugih. Inače, koncert G3 ture će se ove godine najbliže održati u Budimpešti, 1. avgusta, gde će pored Satriania i Vai-a, nastupiti i Steve Morse.

Magija koju stvara svojim sedmožičanim Ibanez-om i specifičnom mimikom, stvara utisak da Steve Vai ne svira – on čini da njegova gitara peva!

„The Story of Light“ biće njegov osmi samostalni studijski album, ali ako se tom broju dodaju EP-evi, singlovi, lajv i svi albumi na kojima je radio sa drugim muzičarima i grupama, dobija se više od 60 prenosnika Vai-eve alhemije zvuka.

Sedam godina od poslednjeg koncerta u Hrvatskoj, Vai će svoje umeće pokazati publici u zagrebačkom klubu Tvrđava, a karte se mogu kupiti u Eventim-ovim poslovnicama i to po sledećim cenama:

  • od 6. do 31. jula – 160 kuna,
  • od 1. avgusta do 8. novembra – 200 kuna

Na dan koncerta, odnosno 9. novembra, ulaznica će koštati 220 kuna, ali s obzirom na to da je pušteno u prodaju tek 1500 karata, pitanje je šta će ostati za taj poslednji dan.

Ukoliko ne nađete ulaznicu za koncert u Zagrebu, „popravni“ možete da izvedete četiri dana posle u Ljubljani, a kako prenosi slovenački portal Rockthestage.si, cene karata za koncert u klubu Cvetličarna izgledaju ovako:

  • 6. juna do 1. avgusta – 25 evra
  • od 2. avgusta do 12. novembra – 30 evra
  • 13. novembra – 35 evra

(Visited 91 times, 1 visits today)