Divljan u Domu sindikata


Vlada Divljan sa „Nevladinom organizacijom” za svoj drugi osmomartovski koncert u Beogradu iz Doma omladine seli se u veći Dom sindikata, za koji kaže da je njegova omiljena dvorana u kojoj, igrom slučaja, nikad do sada nije nastupao!

Divljan se priseća da je prvom rok koncertu u životu prisustvovao upravo u Domu sindikata početkom 1973. godine, gde je slušao tada najbolje jugoslovenske rok sastave i danas cenjene progresivce „Korni grupu”, „Tajm”, „Mlade leve” i „Yu grupu”.

– Dom sindikata je moja omiljena sala u kojoj sam čuo neke od najvažnijih koncerata u životu. Taj prvi je za mene, koji sam još bio u osnovnoj školi, bio nešto potpuno fascinantno! Bio sam veliki fan „Korni grupe”, a „Yu grupa” je na tom koncertu posebno zablistala, Dragi Jelić i Bata Kostić sa zlatnim „Les Polovima”… još kad su upalili strobo na „Bio jednom jedan pas” nastao je totalni delirijum. Ta sala je imala važno mesto u mom odrastanju – kaže Divljan.

Dom sindikata sa svojom dugom istorijom idealno je mesto za osmomartovski koncert, smatra Divljan i dodaje: „Igrom slučaja, nikad nisam svirao u Domu sindikata, tako da mi je to na neki način veliki izazov!”

Vlada Divljan i „Nevladina organizacija” održaće svoj drugi po redu osmomartovski koncert u Domu sindikata u Beogradu, za koji ulaznice koštaju 1.000, 1.200 i 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Doma sindikata i Doma omladine.

Autor: E. B.

Foto: M. Perić

Izvor:

Blic Online

(Visited 44 times, 1 visits today)