Dirty Beaches u Kulturnom centru Grad


Dirty Beaches, Stray Dogg i Tough Guys of America @ KC Grad, BeogradDirty Beaches iz Vankuvera nastupiće 15. septembra u beogradskom Kulturnom Centru Grad sa početkom u 21h. Podršku će pružiti grupe Stray Dogg i Tough Guys of America. Karte koštaju 650 dinara, a na dan koncerta 800 dinara.

Dirty Beaches je zapravo scensko ime Alexa Zhanga Hungtaija, kanadskog lo-fi muzičara tajvanskog porekla koji je, kako se navodi, prošle godine objavio svoj najznačajniji album „Badlands“. Njegov izraz, kao što je to slučaj sa mnogim harizmatičnim solo izvođačima, toliko je ličan, kompaktan i autentičan da ga je skoro neumesno opisivati ustaljenim jezikom muzičke kritike.

Ako ste početkom 2011. naleteli na neku od mnogobrojnih recenzija njegovog do sada najznačajnijeg ostvarenja – albuma Badlands, nije bilo teško zaključiti da se dugo nije pojavilo izdanje o kome se pisalo toliko slikovito i nadahnuto. Olako bi ovu muziku mogli spakovati u koš poslednjih godina eksplodirale lo-fi scene. Ali, specifična atmosfera i filmičnost koju ona nosi nagnale su mnoge da opis potraže u estetici velikana pokretne slike kao što su Dejvid Linč (David Lynch), Džim Džarmuš (Jim Jarmusch), Kventin Tarantino (Quentin Tarantino), pre nego u bilo kojoj epohi istorije popularne muzike…

Alexu će predstojeći koncert biti prva poseta Beogradu, a septembarska turneja će mu biti prva na kojoj će u Evropi nastupati zajedno sa drugim muzičarima na bini.

Grupa Stray Dogg je uveliko u studiju i završa svoj drugi po redu album, dok se grupa Tough Guys of America sprema za ulazak u studijo i takođe snimi drugo po redu izdanje.

Prodajna mesta su šank KC Grad (Braće Krsmanović) i prodavnica ploča Pinball Wizard (Makedonska 30).

Organizator koncerta je SuperSizeShe.

(Visited 51 times, 1 visits today)