Dino Dvornik posthumno nagrađen sa četiri “Porina”


Hrvatski pop pevač Dino Dovnrik posthumno je nagrađen sa čak četiri “Porina” na dodeli te najznačajnije godišnje muzičke nagrade u Hrvatskoj, u subotu uveče u Biogradu.

Nominovan u deset kategorija, Dvornik (1964-2008) je dobio “Porina” za poslednji album “Pandorina kutija” u kategorijama najbolji pop album i album godine, kao i za najbolji video spot “Hipnotiziran” i za životno delo.

Nekadašnji ovisnik o drogama Dvornik je preminuo 7. septembra 2008. godine u svojoj kući u Zagrebu od prekomerne doze lekova za hepatitis C, uoči izlaska “Pandorine kutije”.

“Malo sam drugačije zamišljala ovaj trenutak, ja sam trebala sediti u publici, a on je trebao biti tu. Jedino što ga nisam mogla zamisliti starog. Želeo je da ga pamtimo kao mladog čoveka, u najboljoj kreativnoj fazi”, poručila je uplakana udovica Danijela Dvornik, nagrađena aplauzima.

Između ostalog, vinkovačka grupa “Majke” nagrađena za najbolji rok album “Unplugged”, dok su Masimo Savić i Neno Belan za duet “Zar više nema nas” dobili “Porina” za najbolju vokalnu saradnju i pesmu godine.

Za najbolji album zabavne muzike u Hrvatskoj proglašen je “Rebus” Arsena Dedića.

“Porina” za životno delo ove godine su uz Dvornika, dobili i Tereza Kesovija, Ljubo Kuntarić i Miroslav Miletić.

Izvor: Blic online

(Visited 134 times, 1 visits today)