Devarrow predstavio novi video


Fotografija: Corey Isenor

Devarrow (Grejem Ero/Graham Ereaux) upravo je objavio sasvim novu pesmu, kao i briljantni prateći video za “Change.” 


“Change” pomalo deluje poput iluzorne kućne mačke”, izjavio je Devarrow o pesmi koja se do sada nije našla ni na jednom izdanju, ali sada preovladava osećaj da je ovo savršeno vreme za da je svet čuje uz njegovo prihvatanje pop pristupa zvuku i svesnosti kroz koliko promena on i svi drugi trenutno prolaze. “Pesma je godinama živela tako blizu mene, ali retko sam je viđao. Divno je što se konačno izvukla ispod kreveta i pustila da vam je pokažem svima”.

Video je snimljen u prodavnici polovne robe, režiju potpisuje Dom Fegan (koji je zaslužan i za spot “Crashed Cars”), gde je Grejem u ulozi robotizovanog, smorenog radnika na kasi do zatvaranja, kada se sve promeni. “Spot za “Change” je ozbiljno katarzičan i veoma zabavan. Ne sviđa mi se što postoji pritisak na savremene folk muzičare što moraju da budu melanholični i ozbiljni sve vreme, te ovaj video izgleda kao odlična prilika da se odmakne od tog narativa. Ponekad se i ja zaista osećam svu ozbiljnost moje umetnosti, ali mnogo puta se osećam poput šaljivdžije, pa zašto ne pokazati i tu moju stranu?” 

Devarrow je krajem prošle godine objavio veoma hvaljeni s-t album za Paper Bag Records, što je drugo studijsko izdanje u njegovoj karijeri. Dotakao se razmišljanja o preopterećenosti informacijama, apsurdnosti savremenog radnog staža, strahovima, usamljenosti i starenja koji su protkani njegovim  konciznom fuzijom folka, roka i psihodelije, stilski ogoljene, što u jednakoj meri može da učini da skuvate sebi šolju čaja i razmislite o svom životu, odnosno da ustanete i zaplešete u svojoj dnevnoj sobi.

Nakon objave drugog studijskog izdanja, Devarrow se otisnuo na turneju po Kanadi, Nemačkoj i Austriji. Nastupao je na Reeperbahn festivalu, kao i sa bendom The Dead South u par navrata u Kanadi. Kako se potom zakoračilo u proleće pod uticajem virusa Covid 19, Devarrow, kao uostalom i brojni drugi muzičari, bio je prinuđen da otkaže kanadsku aprilsku turneju koja je bila u planu kao i datume u martu koji su uključivali nastupe na New Colossus festivalu u Njujorku i SXSW u Ostinu.

(Visited 18 times, 1 visits today)