Desert Mountain Tribe koncertom u Beogradu započinje istočnoevropsku turneju


dmt-eastern-europe-tourPsihodelični rok bend iz Engleske, Desert Mountain Tribe, održaće koncert 14. maja u klubu Elektropionir u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21:30 časova.

Desert Mountain Tribe su bend koji je 2012. godine oformljen u Londonu i svoju karijeru započeli su sa pesmom “Coming Down” koja se našla na kompilaciji ‘Reverb Conspiracy Volume 2’ koja je izašla za legendarnu izdavačku kuću Fuzz Club Records. Bend čine: Džonti Bols (Jonty Balls ; vokal, gitara), Feliks Jan (Felix Jahn ; vokal, bubnjevi), Filip Jan (Philipp Jahn ; bas gitara).

U zimu 2014. i 2015. godine bend je nastupao po severu Evrope, a ubrzo su ih prihvatili i fanovi psihodelične muzike, pa je bend nastupio in a festivalima Psych Lab 2015 i Lisbon Psych Fest 2015.

Desert Mountain Tribe su 2015. godine pozvani da učestvuju u projektu ‘Converese Rubber Tracks’ u Londonu, gde su producirali mnoštvo dobro prihvaćenih demo snimaka koji će ih odvesti do potpisivanja ugovora za album sa ‘Membran Entertainment Group’-om u Evropi i ‘Metropolis Records’ u Severnoj Americi.

Debi album pod nazivom Either That Or The Moon je objavljen proleća 2016. godine i primio je dobre kritike od strane magazina poput Classic Rock ili Louder Than War. Album je dobro prihvaćen i u Americi i bend je pozvan da održi živi nastup na legendarnoj KEXP radio stanici. Trenutno bendu podršku pružaju Stiv Lamak (Steve Lamacq ; BBC 6 Music), Loren Lavern (Lauren Laverne) i Kris Houkins (Chris Hawkins).

Bend trenutno završava svoju treću turneju po Evropi na kojoj promoviše svoj debi album Either Thar Or The Moon kao i dva EP-a (jedan Live).

Koncertna agencija Rock svirke organizator je istočno evropske turneje benda Desert Mountain Tribe, koja pored Beograda, uključuje koncerte u Prištini (15. maj), Plovdivu (16. maj), Sofiji (17. maj), Temišvaru (18. maj), Zagrebu (19. maj) i Kopru (20. maj).

Ulaznice su u prodaji preko sistema EVENTIM, GIGSTIX, DD Tickets i Felix Shop (TC Sremska). Promo cena je 300 (ograničen kontigent), pretprodaja 400, na dan koncerta 500 dinara!

Napomena: Svi koji žele da kupe ulaznicu, a nisu to u mogućnosti da urade ranije, mogu istu rezervisati putem mejla office@rocksvirke.com slanjem imena i prezimena, broja telefona i ista će ih čekati na ulazu u klub.

Website: http://www.desertmountaintribe.com/
Facebook: https://www.facebook.com/desertmountaintribe

(Visited 120 times, 1 visits today)