„Depeche Mode” otpočeli turneju – Šta će pevati na Ušću


Koncertom u Tel Avivu sinoć, slavni britanski bend „Depeche Mode” i zvanično je otvorio dugo očekivanu turneju „Univerzum”. Ekskluzivni koncert zagrevanja pred turneju, „Depeche Mode” su održali u sredu u Luksemburgu, pred 5.500 najvernijih fanova u maloj i do kraja ispunjenoj dvorani „Rockhal”, a već 20. maja čeka ih koncert na beogradskom Ušću.

Bend je nastup u Luksemburgu iskoristio kao priliku da izmeri puls fanovima i spremi se za najveću turneju u svojoj tri decenije dugoj karijeri. Dejva Gahana, Martina Gora i Endrua Flečera na bini su ponovo pratili bubnjar Kristijan Ejgner i klavijaturista Peter Gordeno, a publika u dvorani „Rockhal” imala je priliku da prva vidi novu scenu na kojoj dominira gigantski LED ekran iza benda, ispred kojeg se nalazi specijalna LED konstrukcija u obliku sfere. Vizuelni koncept turneje osmislio je priznati holandski umetnik Anton Korbin koji sa bendom sarađuje od 1986. Nova „Depeche Mode” videografija odiše karakterističnim futurizmom i nadrealnim snimcima, dok sfera ostavlja potpuno nestvarne utiske, poput dramatično uvećanog oka vrane koja se istovremeno pojavljuje na gigantskom ekranu dok sviraju „Walking in My Shoes”. Zanimljiva videografija ide i tokom pesme „Strangelove”, kada se dve devojke žestoko dodiruju na krevetu.

Jedna od najdužih zapamćenih set lista benda, od čak 22 pesme, prilično je iznenadila prisutne i fanovima širom planete ostaje da se nadaju da to nije bilo rezervisano samo za ovu priliku, jer je koncert trajao nešto više od dva sata! Kako saznajemo, set lista iz Luksembruga biće njihova lista za celu turneju, te u Beogradu možemo očekivati sjajan šou. „Depeche Mode” će na turneji proći brojne dvorane, otvorene prostore i festivale, ali trajanje nastupa i set lista zavisiće isključivo od njih – bez obzira na grad ili događaj na kojem nastupaju.

Na Ušću ih očekuje jedan od najmasovnijih koncerata na turneji, a karata još ima u prodaji. Karte možete kupiti u filijalama „Erste banke” i prodavnicama „Gigstix”, ulaznice za VIP tribinu koštaju 7.500 dinara, za parter 2.990, dok je fan-pit rasprodat. Ulaznice se i dalje mogu kupiti i putem sajta www.Gigstix.com

Autor: E. B.

Izvor: Blic online

(Visited 39 times, 1 visits today)