„Depeche mode“: Izvinite, prioritet nam je da dođemo kod vas


 Članovi čuvenog benda „Depeche mode“ obratili su se fanovima iz gradova gde su otkazani njihovi koncerti i saopštili će njihov „prioritet biti da dođu u te gradove u bliskoj budućnosti“.

„Ne shvatamo otkazivanje nastupa olako i razumemo vaše razočaranje i frustraciju zbog otkazivanja – i mi smo razočarani“, naveli su Dejv Gahan, Martin Gor i Endi Flečer u otvorenom pismu upućenom obožavateljima u Atini, Istanbulu, Bukureštu, Sofiji, Beogradu, Varšavi, Rigi i Viljnusu.

Grupa je izrazila duboko i iskreno izvinjenje što je morala da otkaže koncerte u tim gradovima i dodala da zato želi da objasni zašto ne može da ih održi u drugim terminima.

„Duga pauza između otkazivanja prvobitnih termina i konačne odluke o odustajanju bila je potrebna kako bi se sagledale sve mogućnosti za nalaženje eventualnih novih termina. Poseban problem jeste činjenica da se uglavnom radilo o stadionskim nastupima koji su se mogli ponovo izvesti jedino tokom leta, a letnji termini već bili zauzeti zakazanim nastupima u Severnoj i Južnoj Americi“, saopštio je britanski bend i ukazao da je stoga bilo moguće zakazati nove koncerte „samo u gradovima gde su predviđeni nastupi u zatvorenom prostoru“.

Radi se o četiri nastupa u tri grada, među kojima se nalazi Zagreb.

„Iako nismo bili u mogućnosti da ponovo zakažemo koncerte u Atini, Istanbulu, Bukureštu, Sofiji, Beogradu, Varšavi, Rigi i Viljnusu, biće nam prioritet da dođemo u ove gradove u bliskoj budućnosti“, napisali su Gahan, Gor i Flečer na svom sajtu.

Grupa „Depeche mode“ je trebalo da bude glavna zvezda „Tuborg green“ festivala na beogradskom Ušću. Zbog otkazivanja centralnog koncerta, manifestacija, zakazana za 20. maj, nije ni održana, a organizatori su bili udruženje „Stejt of Egzit“ i koncertni gigant „Lajv nejšn“.

Autor: Beta

Izvor: Blic Online

(Visited 50 times, 1 visits today)