Demo Masters 6 u nedelju u Domu omladine


Demo Masters 6 @ Dom omladine, BeogradU nedelju 22. decembra nastavlja se serijal koncerata Demo Masters u okviru kojeg Dom omladine Beograda i rodonačelnik ove manifestacije Vlada Janković Džet predstavljaju nove muzičke nade. Publici će se predstaviti beogradski bendovi Real Edge (metal, hard kor), Quarterbuzz (fank rok) i Iznebuh (akustičari), pančevačko-beogradska postava Polaris (alternativni rok), rok bend Shuffle iz Aranđelovca i Peoplefox (alternativni rok) iz Kraljeva.

U revijalnom delu programa nastupiće stoner/progresiv rok bend Rikošet. Čine ga Miloš Bjelobrk (gitara, vokal), Vladimir Sovilj Sova (bas, vokal) i Nenad Matekalo Flux (bubanj, vokal). Nedavno su objavili album pod nazivom Deset dinara pažnje u srebru sa devet numera.

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina BRAVO; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Time Machine Music; te ovonedeljni gostujući član žirija, Vladimir Krakov, iz grupe Presing.

Pored žirija i publike svoje glasove daće i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaju po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu.

Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.

Demo Masters je takmičenje u kojom se ukrštaju glasovi publike i žirija, a tokom trajanja takmičenja, svake večeri ćete imati priliku da vidite šest potpuno novih grupa, od kojih će se tri kvalifikovati za dalje nastupe. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja. Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda plasirala su se u dalje krugove takmičenja – po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest. Treće koncertne večeri Demo masters takmičenja, 4. decembra po odluci žirija dalje su se plasirali bendovi Convoy iz Šapca, koji svira rok-bluz, i crno-talasni Bulevar vodenih mozaika iz Beograda, dok je publika najviše glasova dala beogradskoj alt-rok grupi Crveni storno. Na četvrtom koncertu u serijalu Demo masters, 8. decembra po odluci žirija dva benda koja su prošla u dalje krugove takmičenja su Besne gliste i Regulator, dok je publika najviše glasova dala sastavu Case Remnant. Pobednici petog izdanja Demo masters takmičenja, izabrani su 15. decembra po odluci žirija najbolja su bila dva benda iz Beograda, Front (pank rok) i Loud (metal stoner rok), dok je favorit publike bio nu metal sastav Microwave iz Vršca.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, pa pozivamo mlade autorske i tribjut bendove i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, da se prijave na demo.masters@hotmail.com. U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom.

(Visited 80 times, 1 visits today)