Demo Masters 3 večeras u Domu omladine


Demo Masters 3Na trećem koncertu serijala Demo Masters, koji je zakazan za večeras 4. decembar od 20h u Klubu Doma omladine, publika će čuti šest novih bendova: Erkondišn (pank-rok) iz Aranđelovca, The Convoy (rok, bluz-rok, bluz) iz Šapca, Bulevar vodenih mozaika (crni talas), No Regrets (alternativni rok), Silent Act (hevi rok/modern metal), Crveni storno (alternativni rok) i Fat Dragon (hevi/treš metal) iz Beograda.

Gostujući bend, van takmičarske konkurencije, ove večeri biće Aphelion, koji je nastao marta 2010. godine, kao simfonik metal tribjut bend. Od tada je pretrpeo dosta promena postave, da bi se sredinom 2012. postava ustalila, dolaskom Irene Ajruloski (glavni vokal). Sredinom marta 2013. izlazi singl “Rush of madness”. Aphelion odaje počast svojim simfonik/pauer metal idolima, ali prednost daje oblikovanju sopstvenog zvuka u vidu stvaranja albuma prvenca, na kome se već uveliko radi. Muzika benda, stabilno ostajući na principima simfonik i pauer metala, poprima i odlike modernijih metal pravaca, stvarajući sintezu zvuka kakva se do sada nije mnogo mogla čuti.

Demo Masters je takmičenje u kojom se ukrštaju glasovi publike i žirija, a tokom trajanja takmičenja, svake večeri ćete imati priliku da vidite šest potpuno novih grupa, od kojih će se tri kvalifikovati za dalje nastupe. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja. Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda plasirala su se u dalje krugove takmičenja – po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest.

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina BRAVO; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Time Machine Music; te ovonedeljni gostujući član žirija, Nenad Pejović, gitarista grupe Kanda, Kodža i Nebojša.

Pored žirija i publike svoje glasove daće i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaju po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu.

Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, pa pozivamo mlade autorske i tribjut bendove i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, da se prijave na demo.masters@hotmail.com. U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom.

(Visited 74 times, 1 visits today)