Demo Masters 10 večeras u Domu omladine


Demo Masters 10 @ Dom omladine, BeogradVečeras, 2. februara nastavlja se serijal koncerata Demo Masters u okviru kojeg Dom omladine Beograda i rodonačelnik ove manifestacije Vlada Janković Džet predstavljaju nove muzičke nade. Publici će se predstaviti šest novih bendova, o čijem daljem plasanu će odlučivati stručni žiri, ali i publika. To su: Sink (rok, Beograd), Warhol (alternativa, Beograd), Dingospo Dali (alternativa, Beograd), Zerrokills (nu metal/rapcore, Požarevac), Infinitiv (alternative/doom metal/grunge, Požarevac) i Nikad čuo (pank, Velika Plana).

Serijal koncerata Demo Masters, koji se svake nedelje od 20 časova održava u Klubu Doma omladine Beograda, stigao je do desetog izdanja. Ovo najpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji, od novembra prošle godine, ponovo je deo programa Doma omladine, kao prva i veoma posebna najava proslave 50 godina ove institucije kulture i obrazovanja, tokom 2014. godine.

Kao gostujući bend, van takmičarske konkurencije, nastupiće psihodelik/indi rok sastav Knap, iz Beograda.

„U dosadašnjem delu takmičenja je učestvovalo preko 60 bendova, a imali smo i dva ‘izleta’ – u Apatin i Požarevac, dok je za 15. februar planiran Demo Masters koncert u Novom Sadu, u klubu ‘Qarter'“, kaže Olga Kepčija, iz organizacionog tima DM takmičenja i jedna od članica žirija. Olga ističe da su izvođači koji su do sad nastupili pokazali vrlo visok nivo profesionalnog pristupa, bez obzira što se radi o demo bendovima, a mnogima je svirka na Demo Mastersu bila i prvi nastup. „U odnosu na dosadašnja takmičenja primetan je veliki porast kvaliteta izvođača, što dokazuje da nove generacije vredno rade i da im treba pružiti mnogo više prostora u medijima. Oni su budućnost srpske rok muzike, u najširem smislu. Trebalo bi slediti primer Doma omladine Beograda, koji pruža mogućnost mladim bendovima da nastupe na kvalitetnoj opremi u najboljem klupskom koncertnom prostoru“, naglašava Olga Kepčija.

Na svakom koncertu po odluci žirija u drugi krug takmičenja prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Pored žirija i publike svoje glasove daju i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaju po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu. Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji ć dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik; te gostujući član žirija – ove nedelje to je muzičar Ljuba Ninković, iz grupe S vremena na vreme.

Dom omladine Beograda na projektu Demo Masters sa velikim zadovoljstvom ponovo sarađuje sa rodonačelnikom ove manifestacije Vladom Jankovićem Džetom, jednim od autentičnih heroja naše rok scene i čovekom čiji je entuzijazam tokom decenija hrabrio nebrojene muzičare da se prihvate instrumenata i urade nešto značajno, ili se samo dobro zabave.

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeć krug takmičenja. Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda koja su se plasirala u dalje krugove takmičenja. Po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest. Treće koncertne večeri Demo masters takmičenja, 4. decembra po odluci žirija dalje su se plasirali bendovi Convoy iz Šapca, koji svira rok-bluz, i crno-talasni Bulevar vodenih mozaika iz Beograda, dok je publika najviše glasova dala beogradskoj alt-rok grupi Crveni storno. Na četvrtom koncertu u serijalu Demo masters, 8. decembra po odluci žirija dva benda koja su prošla u dalje krugove takmičenja su Besne gliste i Regulator, dok je publika najviše glasova dala sastavu Case Remnant. Pobednici petog izdanja Demo masters takmičenja izabrani su 15. decembra: po odluci žirija najbolja su bila dva benda iz Beograda Front (pank rok) i Loud (metal stoner rok) iz Beograda, dok je favorit publike bio nu metal sastav Microwave iz Vršca. Na šestom koncertu, 22. decembra, još tri benda plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po odluci stručnog žirija, najbolja su bili rok bend Shuffle iz Aranđelovca i Iznebuh, akustičari iz Beograda. Publika je najviše glasova dala beogradskom fank rok sastavu Quarterbuzz. Na poslednjem koncertu u 2013. godini, koji je održan 29. decembra, prema glasovima publike najbolji je bio sastav Nemesis (Arch Enemy tribjut), dok su po mišljenju žirija tri benda zaslužila da se plasiraju dalje: Miraz (Mizar tribjut), Lavlja gandža (brit rok tribjut) i Insane (Machine Head, Pantera, Fear Factory tribjut). Još tri benda plasirala su se dalje, na koncertu 26. januara 2014. godine. To su po odluci žirija The 11th Commandment (melodik/ded metal, Vranje) i Drž’te mačke (pank-rok, Niš), dok je publika najviše glasova dala bendu Huti Ota Tre (rok/hip-hop/pank, Zaječar).

Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente!

Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite – pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine! Početak u 20 časova, ulaz je 100 dinara.

(Visited 53 times, 1 visits today)