Demo Fest 2010 – otvaranje – Posada, Quadrock, Zona Katastrofe i Drugo Lice


DemofestSvakog četvrtka ću se iscimati da vas izvestim o toku ovog festivala i dam svoje subjektivno i iskreno mišljenje o bendovima koji su nastupili noć pre, gde ću ocenjivati sve ono što čini jedan bend.

U sredu je u Čorba kafeu započet drugi po redu Demo fest, koji je prošle godine bio izvođen pod imenom Borba bendova. Voditelj večeri, Đorđe David, predstavio je gostima bendove i poželeo sreću takmičarima, jer su i ove godine – nagrade zaista vredne, a poslednja informacija je da se do sada na ovaj festival prijavilo preko 110 bendova! Prijavljivanje još uvek u toku!

Svakog četvrtka ću se iscimati da vas izvestim o toku ovog festivala i dam svoje subjektivno i iskreno mišljenje o bendovima koji su nastupili noć pre, gde ću ocenjivati sve ono što čini jedan bend, a to su:

  • Muzika
  • Pevanje
  • Tekstovi
  • Nastup
  • Stajling

Nisam rok kritičar, još manje muzičar, već najobičniji ljubitelj rok muzike, tako da moje mišljenje iznosim na osnovu toga kako mi je muzika prijala.

Pa, da krenem…

Prvo da naglasim da bendovi nisu nastupali po redu po kojem su bili najavljeni, a nisam ni uspeo da razaznam pokušaj nekih da se predstave na početku, tako da, ako je ime benda pogrešno – ne snosim odgovornost! Obratite se logopedu.

Posada
Marko Vukadinvić (gitara), Stefan Tadić (bass gitara), Dušan Ristivojević (bubanj i vokal)

Glam rock/hard rock bend iz Čačka koji broji svega tri člana od kojih je bubnjar ujedno i vokal. Svirali su obrade od AC/DC, Kiss, Alice Coper-a, Guns ‘n’ Roses i na kraju su odsvirali jednu svoju autorsku pesmu. Solidno odsvirano i otpevano, dok mi tekst autorske pesme deluje neupotpunjen i neizražajan. Nastup nikakav! Gitarista i basista deluju kao da im nije do života, dakle sve što su mrdali su bile ruke. S obzirom da nemaju isturenog pevača, a bubnjar svakako ne može da đipa po bini – morali bi dosta da porade na pokretanju ostalih udova i animiranju publike. Ali zato su se oko izgleda ipak malo potrudili. Frontmena krasi visok crni cilindrasti šešir i šminka, tako da otprilike deluje kao da je Džoker iz Betmena odlučio da odglumi Ludog Šeširdžiju. Što zapravo može biti intersanto! Što da ne!

Quadrock
Aleksandra Džidža Stojković (vokal), Srđan Vitas, Nenad Stevanović, Janko Tomić

Beograđani koji sviraju obrade pop/rock domaće scene i to rade na sasvim opušten i pozitivan način. Daire (Smak), je odličan izbor za prvu pesmu nakon koje su odsvirali Mornar (YU Grupa), Majstor za poljupce (Zana) i Gde si u ovom glupom hotelu (Riblja Čorba). Dobro izvođenje pesama i lepo otpevano. Sasvim dovoljno da razvesele masu. Ne mare mnogo za nastup i izgled, ali svakako zrače pozitivnom energijom!

Zona Katastrofe
Vedran Arađanin (gitaroš (OMG… još jedan…)… ćelavi špricerofil), Nikola Dragić (čovek bez biografije… voli da peva… a i da pije piva povremeno), Biljana Sunjka (jeste mala… Jeste žensko… Ali praši bubnjeve za medalju…), Vladimir Mrmot Stajić (dovoljno je reći „basista“ pa da sve bude jasno), Jovan Stojanović Cope, Dejan Pajić Pako (šesti (dopisni) član benda, hitmejker, pevač-ugovorac i još štošta…)

Hard Rock bitange iz Novoga Sada su Hard Rock bitange iz Novoga Sada! Na bini od 3 sa tri 3 metra oni su skakali kao da ima dva ara! Uglavnom su cepali AC/DC (Whole Lotta Rosie, Thunderstrike, Highway To Hell), a bogami pao je i Killing In The Name On (RATM). Odlično izvođenje svih pesama, velika energija i styling sa ukusom – dakle – moj favorit za to veče! Svaka čas’!

{youtube}P817nycdz0I{/youtube}

Drugo Lice

Bend iz (valjda) Batajnice je bend koji ima 18 godina sviranja, a skoro isto toliko i naziva. Sve u svemu, deluju neodlučno, a vala tako i sviraju. Iako ovaj bend izvodi samo autorske pesme, nažalost, meni se nisu baš dojmile. Bass linija mi je u početku delovala obećavajuće, ali mi je gitara bila „nejasna“. Tekstovi pesama su neozbiljni i ne sasvim razumljivi. Glas vokala mi nije prijao, a njegov nastup me je podsećao na Vučetov (Darkwood Dub), a to podrazumeva viorenje udova, a to mi je ono… Dobro, nekome su se svideli. Jedna je devojka iz publike htela da peva za jedno sa njim u mikrofon, a onda ju je pevač iskusno stisnuo za levu s…! ( . Y . )
E to mi se svidelo! 😉

P.R.O.

Oni se nisu pojavili…

(Visited 98 times, 1 visits today)