„Del arno bend“ večeras u KST-u


 Najpoznatiji domaći rege sastav „Del arno bend” posle duže koncertne pauze nastupiće večeras u novoopremljenoj bašti Kluba studenata tehnike u Beogradu. Ovaj trinaestočlani multiinstrumentalni sastav obećava najmanje dva sata svirke, a publika će moći da čuje pesme kao što su „Igraj dok te ne sruše”, „Čamac na Tisi”, „Preko”, „Više nego život” „Treći svijet”…

– Biće to presek svih 25 godina karijere benda, neke stare pesme u novim aranžmanima urađenim specijalno za ovu priliku. Uželeli smo se ovog koncertnog prostora i nekako se poklopilo da nastupimo na mestu na kome smo pre deset godina imali čuvene besplatne svirke za vreme bombardovanja – kaže Vladan Matić, jedan od osnivača benda. Prema njegovim rečima, ovo će biti jedan od poslednjih koncerata grupe u ovakvoj muzičkoj formi, pošto uskoro počinju da sviraju unplugged.

– Od sledećeg meseca počinjemo koncerte sa potpuno novim programom, novim aranžmanima bez struje, a planiramo da snimimo album uživo, kao i DVD izdanje sa tim pesmama. Proći ćemo kroz razne muzičke žanrove, a samo će tekstovi ostati isti – objašnjava ovaj muzičar i kao dugoročni plan najavljuje novi album na kome rade. Početak koncerta u KST najavljen je za 22 sata, a ulaznice koštaju 500 dinara.

Autor: N. Dž.

Izvor: Blic Online

(Visited 64 times, 1 visits today)