Dejvid Novls – „On The Road“ (singl)


David Knowles - FootstepsKantautor i muzičar iz Edinburga Dejvid Novls (David Knowles) predstavio nam je snažnu i duboku pesmu, koja posle prvog slušanja, zbog svoje logičnosti i melodije, odmah uđe u uvo.

Pesma nosi, već dobro poznati naslov i mnogo korišćenu frazu „On The Road“, a ona predstavlja deo debitantskog albuma Footsteps. Slušajući je, ona stvara sliku pustog i vetrovitog druma i večnog putovanja. Toj slici doprinosi, polupromukli, mistični vokal, spor i težak tempo, akustična gitara i pozadinski efekat koji drži osnovne akorde.

Bez obzira na, možda tamniji karakter iste, pesma ide u krešendo smeru, od tihog i staloženog početka, da bi sve više pojačavala, do pred sam kraj, koji je takođe tih i umirujuć. Melodija i akordska progresija je postavljena logično, te refren vrlo brzo, ostaje upamćen i dugo odzvanja u glavi. Nakon izdavanja ovog albuma, Novls je imao mini turneju, gostovao u radio emisijama, a pored autorskih pesama, sa uspehom je izvodio i obrade, kao što je Hendriksova (Hendrix) „Hey Joe“, koja se takođe našla na albumu.

(Visited 65 times, 1 visits today)