Dejvid Gilmor – „Rattle That Lock“ (singl)


David GilmourNakon devet godina od poslednjeg albuma On An Island, Dejvid Gilmor(David Gilmour), sentiment i zvuk grupe Pink Floyd, a nadasve sjajan muzičar, izdao je četvrti studijski album, pod nazivom Rattle That Lock, četvrti proizvod njegove solo karijere koja je u jednom delu išla paralelno sa delovanjem u grupi Pink Floyd, a koja traje skoro 40 godina.

Ono što krasi svaku pesmu, koju je on stvorio, ili učestvovao u njenom stvaranju, krasi i naslovnu numeru albuma, „Rattle That Lock“, to je muzička nepogrešivost, zvučna i produkcijska savršenost, osobine na koje smo itekakako navikli prethodnih decenija.

Pesma je aktivna, konstantno se kreće, dinamika i određeni detalji podsećaju na delove iz sage „Another Brick In The Wall“, prateći, gotovo horski vokali, ritam gitara, a zatim i solo, oštar, precizan i umirujući. Vokal zvuči sveže i mlado, iako je Gilmor na pragu sedamdesete godine života, što se kroz ovu pesmu ni najmanje ne primećuje. Za pesmu je snimljen spot, zanimljiva animacija koja se bavi padom Satane iz Nebeskog carstva i njegovo putovanje do konačnog cilja njegove okupacije – Zemlje, za koji je angažovan čitav tim animatora i crtača.

Album je objavljen od strane izdavačke kuće Columbia Records, a nakon kratke evropske turneje prošle jeseni gde su pojedini imali sreće da uživaju u fantastičnom koncertu, na proleće se očekuje američka turneja.

(Visited 182 times, 1 visits today)