Dejvid Bouvijev „Lazarus” kao virtulena realnost


david-bowie01Bouvijeva (David Bowie) numera „Lazarus” biće izvođena kao virtuelna realnost na Londonskom festivalu dizajna.

Predstava je prvobitno izvođena u londonskom Kings Kros Teatru (Kings Cross Theatre), od novembra 2016. do januara 2017. godine, uz šestonedeljni performans u Njujorku krajem 2015. i početkom 2016. godine.

Nova verzija ovog izvođenja biće deo V&A’s 2017 Performance Festival-a (Victoria & Albert Museum – svetski muzej umetnosti i dizajna), koji će se održati od 21. do 30. aprila.

Snimci Lazarus-a puštaće se tokom „From VHS to VR event-a“ koji je zakazan za poslednji festivalski dan. Klipovi koji će se koristiti snimljeni su na performansu u januaru mesecu, a biće praćeni muzičkim zvezdama Majkl Hol (Michael C Hall), Ejmi Lenoh (Amy Lennox) i Sofija Karuso (Sophia Anne Caruso).

Pre samog puštanja, Emili Harris (Emily Harris), kustos muzeja, će održati predavanje o nastanku predstave, nakon čega će učesnici biti pozvani da uživaju u predstavi koristeći VR opremu, prenosi magazin Uncut.

(Visited 96 times, 1 visits today)