Dejvid Bouvi smatra da je „Lulu“ sjajan album


Lou Reed & MetallicaUdovica Lu Rida (Lou Reed) otkrila je da je Dejvid Bouvi (David Bowie) veliki fan album Lulu, napravljenog sa bendom Metallica, koji sam Bouvi smatra genijalnim.

Lori Anderson (Laurie Anderson) je prisustvovala uvođenju svog pokojnog muža u rokenrol kuću slavnih (Rock And Roll Hall Of Fame) kao solo umetnika, gde je rekla da joj je Bouvi posle smrti Lu Rida kazao za Lulu, Ridov album iz 2011. godine sa sastavom Metallica, da će postati jednog dana najbolji album ikada.

Bouvi je istakao da će popularnost albuma vremenom rasti među ljudima, slično kao Ridovo ostvarenje Berlin iz 1973. godine, koje je prvobitno označeno kao promašaj.

Andersonova je istakla: „Jedan od njegovih poslednjih projekata bio je album Lulu sa sastavom Metallica. Predstavljao je izazov i bilo je teško. Posle Luove smrti, značajne su mi bile Bouvijeve reči ‘Slušaj, ovo je Luov najbolji album ikada, ovo je genijalan album. Samo se strpi, postaće popularan kao Berlin. Potrebno je vreme da ga ljudi prihvate’. Čitala sam tekstove, napisao ih je čovek koji je osetio strah, bes, otrov, užas, osvetu i ljubav. Svako ko je čuo Lua kako peva Junior Dad nikada neće zaboraviti to iskustvo, preuzeto iz Biblije. To je rokenrol na potpuno nov način.“

Nedavno su u rokenrol kuću slavnih imenovani i Green Day, Džoan Džet (Joan Jett), Ringo Star (Ringo Starr), Stivi Rej Von (Stevie Ray Vaughan) i Double Trouble, The Paul Butterfield Blues Band i Bil Viters (Bill Withers).

(Visited 114 times, 1 visits today)