Dejvid Bouvi – novi singl na 66 rođendan


bowieKao poklon fanovima širom sveta povodom 66. rođendana slavni muzičar Dejvid Bouvi (David Bowie) je izdao singl “Where Are We Now?“, a u martu stiže i ganc novi album.

Dejvid Bouvi je poslednji put nastupio 2006. godine i od tada skoro i da nije viđen u javnosti, a sada je bez ikakve najave samo na servisu iTunes i svom sajtu objavio prvi singl sa novog studijskog albuma “The Next Day”, na kojem će se naći četrnaest novih pesama.

Pesma “Where Are We Now?” je snimljena u Njujorku, a producent je Bouvijev dugogodišnji prijatelj Toni Viskonti, s kojim je radio na “Space Oddity”, “Young Americans” i “Scary Monsters…”, kao i na pločama “Heathen” i “Reality”. Tekst za pesmu pisao je sam Bouvi, a neobični spot koji prati ovu numeru urađen kao omaž 70-im i periodu koji je Bouvi proveo u Berlinu.

Pevač je na sajtu napisao da je on “umetnik koji piše, snima i nastupa gde i kada on to želi”, pa u skladu sa tim i novi album na koji fanovi čekaju skoro deceniju.

Dejvid Robert Hejvord – Džouns ( David Robert Hayward-Jones), je rođen na današnji dan 8. januara 1947. u Londonu. Više o zanimljivostima iz njegove biografije možete pročitati u knjizi “Bouvi” koju je napisao Mark Špic.

Ona priča o detinjstvu, proboju, slavi, usponima i padovima… Špicova naracija bazirana je na podacima ili intervjuima sa ljudima iz bližeg i daljeg Bouvijevog okruženja, bacajući novo svetlo na neke od manje poznatih delova njegove karijere – naročito najteži period Bouvijevog života – onaj višegodišnji period pre „Space Oddity“, pesme koja ga je konačno lansirala u orbitu.

Novi Bouvi je pred nama. Poslušajmo ga…

(Visited 90 times, 1 visits today)