Dejv Grol nije mogao da gleda film o Kurtu Kobejnu


Cobain: Montage of HeckDejv Grol (Dave Grohl) kaže da su ga neke od mračnijih scena u dokumentarnom filmu o Kurtu Kobejnu (Kurt Cobain) pod nazivom Cobain: Montage of Heck previše uznemirile da nije mogao da ih gleda.


Frontmen benda Foo Fighters i nekadašnji bubnjar Nirvane intervjuisan je za novi film Breta Morgena (Brett Morgen) koji nosi naziv Cobain: Montage of Heck, ali se taj materijal nikada nije našao u finalnoj verziji filma.

Kako je Grol naveo, relativno skoro sa svojom ženom je na kanalu HBO naišao na pomenuti dokumentarac. Posle samo deset minuta gledanja bio je užasnut onim što je video i kako bi neke od mračnijih scena mogle da se odraze na stanje njegovog uma.

Grol je rekao sledeće: „Snimci Kurta Kobejna iz detinjstva su me rastužili, a sve mračne scene prikazane na kraju su me razočarale.“

Razmišljajući o svojoj karijeri, Grol se priseća uticaja koji je Kobejnova smrt imala na njega 1994. godine i kako je strahovao da će ga muzika i sviranje vratiti u depresivno stanje.

Rekao je: „Nisam mogao da zamislim da se vratim za bubnjeve zato što me je emotivno držalo u tom, depresivnom stanju.“ Ali je na kraju nastavio sa snimanjem prvog albuma benda Foo Fighters i dodao je da „jedino ljubav prema stvaranju nove muzike“ je ono što ga fokusira.

(Visited 234 times, 1 visits today)